Як виїхати на роботу до Ізраїлю: особливості працевлаштування закордоном

09.10.2017 в 11:35
1044
Як виїхати на роботу до Ізраїлю: особливості працевлаштування закордоном
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Попри всі складнощі офіційне працевлаштування має свої переваги: високу заробітну плату, соцзахист, страхування та багато іншого
Зважаючи на те, що Ізраїль є безвізовою країною, працювати закордоном у нійі можна лише маючи робочу візу. Режим безвізу, який діє між нашими країнами розповсюджується лише на туристичні мандрівки.

Отримати робочу візу не так просто, адже Міністерство внутрішніх справ Ізраїлю скептично відноситься до робочих емігрантів.

Як виїхати на роботу до Ізраїлю без особливих складнощів цікавить багатьох українців. Самостійно зібрати всі необхідні документи та отримати дозвіл дуже складно, тому найкращим вибором стане звернутися за професійною допомогою до спеціальних рекрутингових компаній.

Порядок працевлаштування

Отримати легальну роботу Ізраїлі можна тільки маючи робочу візу. Надати її можуть лише ізраїльські роботодавці, які мають на це дозвіл — спеціальну ліцензію. Видачею таких документів займається Департамент іноземних робітників, який підпорядкований Міністерству промисловості, праці та торгівлі.

Роботодавці, які мають ліцензію, звертаються до МВС Ізраїлю, щоб отримати дозвіл на оформлення робочої візи.

Щоб виїхати до Ізраїлю на роботу українцям потрібна допомога місцевого юриста. Крім того, на претендентів чекає співбесіда з працівниками МВС. Серед обов’язкових документів: заява про взяття відбитків пальців, а також довідка з лікарні.
На оформлення всіх документів потрібно приблизно 3 тижня,а термін їхньої дії може бути різним — 30 днів, 90 днів або один рік.

Робота в Ізраїлі: які професії користуються попитом в Ізраїлі?

Отримати робочу візу найпростіше будівельникам, соціальним працівникам, а також українцям, які займаються сільськогосподарськими роботами. Саме на ці три квоти виділяється найбільше робочих віз.

Ізраїль має потребу у працівниках, які здійснюють догляд за хворими, а також людьми похилого віку. За умови правильного оформлення усіх документів на такі вакансії отримати візу буде не складно. Охоче надаються візи і для заробітчан, які бажають працювати у курортній інфраструктурі. Контракт у таких випадках складається на термін 8 років.

Попри всі складнощі офіційне працевлаштування має свої переваг: високу заробітну плату, соціальний захист, медичне страхування, лікарняні та відпустку. Таке влаштування можливе через перевірені компанії, які спеціалізуються на іноземному працевлаштуванні та надають допомогу при оформленні всіх потрібних документів.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
09.10.2017 11:35 1044
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.