П’ять порад по вибору надійного забудовника — як не помилитись

03.03.2017 в 11:23
975
П’ять порад по вибору надійного забудовника — як не помилитись
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Читайте рекомендації експертів з нерухомості, які допоможуть правильно забудовника для майбутнього житла
Більшість аналітиків ринку житлової нерухомості в Україні схиляються до думки, що зараз настав найкращий час для купівлі житла. Протягом останніх років вартість квартир поступово зменшувалась і, якщо вірити прогнозам, найближчим часом ціни залишаться стабільними або навіть почнуть поступово зростати. На сайті Новобудови ЛУН.ua ви знайдете чимало цікавих і вигідних за ціною пропозицій у будь-якому місті України. Залишається обрати надійного забудовника. Експерти дають п’ять важливих порад.

Збирайте інформацію

Чим більше даних ви отримаєте про будівельну компанію, тим менше шансів втратити гроші і залишитись без житла. Потенційного покупця, в першу чергу, повинен цікавити рік заснування компанії і досвід на українському ринку. Скільки проектів має забудовник? Скільки з них уже успішно завершені? Чи фігурує назва будівельної компанії у скандалах чи проблемних проектах? Відповіді на ці та інші важливі питання дозволять уникнути багатьох проблем.

Перевіряйте документи

Якщо на перший погляд забудовник виглядає успішним і надійним, варто ознайомитись з його документами. В першу чергу, покупця повинні цікавити дозволи на будівництво даного житлового комплексу і на проведення будівельних робіт в цілому. Корисним буде також дізнатись, чи укладені договори із комунальними службами, чи планується благоустрій прибудинкової території, чи відведено місце для паркування авто, чи передбачено розвиток місцевої інфраструктури.

Читайте відгуки

Експерти радять робите це не на сайті забудовника, а на місцевих форумах і тематичних порталах. Так у вас буде більше шансів знайти реальні, але не замовлені відгуки. Для достовірності можна навіть пройтись до одного з будинків, які вже здані в експлуатацію, і поцікавитись у місцевих жителів, чи влаштовує їх нове житло і співпраця з обраним забудовником.

Звертайте увагу на деталі

Якщо ви плануєте купити квартиру на верхніх поверхах і розраховуєте на мальовничий вид з вікна, поцікавтесь планами розвитку мікрорайону (можливо, через рік поряд з’явиться багатоповерхівка, яка закриє всю красу).

Ще один нюанс стосується темпів будівництва. Якщо будинок ще не здано, прослідкуйте, чи не затримується забудовник, чи не переносить терміни завершення новобудови, чи постійно триває робота на будівельному майданчику.

Отримайте консультацію юриста

Навіть якщо ви впевнені, що забудовнику можна довіряти, експерти радять отримати консультацію професійного юриста. Він зможе оцінити ризики на підставі власного досвіду і переглянути текст договору, зробивши його максимального вигідним для покупця.
 
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
03.03.2017 11:23 975
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.