Польська САУ Krab може стати однією з основних гаубиць для озброєння спеціалізованих артбригад

28.08.2022 в 17:18
694
Польська САУ Krab може стати однією з основних гаубиць для озброєння спеціалізованих артбригад
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
За деякими даними, Україні вже було передано 18-20 одиниць.

Найближчим часом деякі артилерійські бригади ЗСУ можуть отримати у розпорядження гаубиці САУ Krab, які виділяються не лише підвищеною дальністю, а й високою швидкістю. Більшість сучасних моделей цих гаубиць оснащені довшим стовбуром. Тому їх можна застосовувати для стрільби на відстань 30-40 км і більше. Перед використанням слід ознайомитися з основними умовами, з правилами використання. Тому більшість артилеристів проходять попереднє навчання, ретельну перевірку. Більш детально по темі можна дізнатись на сайті, там також є новини України сьогодні які актуальні як ніколи.

Які відмінні риси мають гаубиці САУ Krab

Нещодавно фахівці провели відповідну оцінку польських гаубиць. У результаті вдалося встановити, що до складу таких гаубиць входить лише польська цифрова система управління. Що ж до решти елементів, їх розробкою і підготовкою займаються інші підприємства з інших країн. Наприклад, створенням ходової частини К-9 займалася корейська компанія. Стовбур готується німецькою компанією, а ось бойову частину А90 готувала популярна компанія із Великобританії. Безпосередньо збирання САУ Krab здійснюють на території Польщі. Спеціально для цього було проведено модернізацію оборонної промисловості. Для комплектації підприємств, що займаються виготовленням бойових та ходових частин, використовувалися ефективні та багатофункціональні верстати, пристрої. Це позитивно впливає швидкість випуску гаубиці.

Польська САУ Krab може стати однією з основних гаубиць для озброєння с

Контракт на поставку гаубиць з Польщі

За деякими даними, Україні вже було передано 18-20 одиниць. Для передачі використали весь бойовий комплект. До нього входить як відповідне забезпечення, а й машини управління, інше. Все це дозволяє відразу використовувати підготовлені комплекти, оцінюючи їх ефективність. Нещодавно уряд України підписав контракт, відповідно до якого країні буде передано ще 60 одиниць САУ Krab. У підписанні брали участь різні сторони. Перед цим була оцінена ефективність використання подібних бойових комплектів.

Завдяки тому, що контракт було офіційно підписано, про це надійшло відповідне повідомлення, його виконають найближчим часом. За деякими даними, гаубиці САУ Krab найближчим часом можуть стати основою. З їхньою допомогою можна підвищити ефективність спеціалізованих артилерійських бригад. Адже саме для цих бригад має особливо важливе значення не лише дальність стрілянини, а й висока швидкість.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
28.08.2022 17:18 694
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.