Робота в державному маркетплейсі: 4 кроки до укладання угоди на суму до 1 млн грн

07.10.2022 в 19:26
787
Робота в державному маркетплейсі: 4 кроки до укладання угоди на суму до 1 млн грн
© Prozorro Market
4 поради допоможуть вам працювати на маркетплейсі Prozorro Market та успішно укладати угоди з замовниками на суми до 1 млн гривень одним чеком.

Сьогодні державні замовники закуповують все необхідне за допомогою спрощених конкурентних закупівель, а також прямих закупівель у Prozorro Market. Прозорро Маркет — це офіційний онлайн-магазин, в якому покупцями можуть бути виключно державні компанії, а підприємці продають свої товари без зайвих зусиль та витрат. Наступні 4 поради допоможуть вам почати працювати на цьому маркетплейсі та успішно укладати угоди з замовниками на суми до 1 млн гривень одним чеком.

1. Виберіть майданчик для роботи

Робота в Prozorro Market починається з реєстрації на електронному торговому майданчику. Зараз на ринку існує понад 20 таких майданчиків, і всі вони мають різний інтерфейс та пропонують різні послуги, які допоможуть вам ефективніше працювати із закупівлями.

Наприклад на одному з найбільших майданчиків SmartTender.biz доступні такі додаткові можливості для роботи на маркетплейсі:

  • підтримка менеджерів — спеціалістів у сфері закупівель;
  • юридична підтримка — можливість звернутися по консультацію;
  • можливість підписання документів електронним підписом та накладання водяних знаків;
  • email-сповіщення щодо появи нових конкурентів та їхніх цін;
  • наявність звітів щодо вашої роботи у Prozorro Market, які допоможуть вам аналізувати свою діяльність.

Вибравши майданчик, пройдіть реєстрацію на ньому і перейдіть до наступного кроку — кваліфікації до е-каталогу.

2. Пройдіть кваліфікацію

Щоб почати продавати свої товари, необхідно пройти кваліфікацію в каталог Prozorro Market. Виглядає це так:

  1. Адміністратор каталогу — Централізована закупівельна організація — публікує оголошення про набір постачальників у різні категорії товарів (наприклад, комп'ютерної техніки, овочів, меблів тощо).
  2. Підприємці надсилають заявку у відповідь на це оголошення, додаючи необхідні для кваліфікації документи (підтвердження постачання аналогічних товарів, документи, що засвідчують особу тощо).
  3. Протягом 10 днів ЦЗО розглядає заявку та виносить рішення про допуск постачальника до каталогу. Головний критерій — наявність повного пакета документів.

Після проходження кваліфікації, ви можете починати працювати на маркетплейсі.

3. Опублікуйте свої товари

На цьому етапі вам потрібно виставити на маркетплейсі всі свої пропозиції товарів, які належать до категорії, в яку ви кваліфікувалися. Уважно заповнюйте інформацію про продукцію та стежте, щоб фото відповідало опису.

Каталог продовжує наповнюватися, тому якщо потрібної вам товарної позиції немає — подайте заявку на її додавання. Уточніть у менеджерів служби підтримки свого майданчика, як це зробити.

4. Отримайте замовлення та виконайте його

Щодня в е-каталозі здійснюється близько тисячі замовлень. Замовники самостійно знаходять ваші пропозиції та подають заявки. Вам залишається лише вчасно їх обробити та добросовісно виконати усі умови.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
07.10.2022 19:26 787
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.