Висилка 400 російських шпигунів з Європи завдала величезного удару по Москві — глава МІ-5 Великої Британії

30.11.2022 в 14:07
727
Висилка 400 російських шпигунів з Європи завдала величезного удару по Москві — глава МІ-5 Великої Британії
Кен Маккаллум
За словами директора британської розвідки, висилка понад 400 підозрюваних агентів з Європи цього року завдала Москві серйознішого стратегічного удару.

Глава британської розвідки МІ-5 у своїй щорічній доповіді про загрози для Великої Британії заявив, що висилка російських шпигунів завдала значного удару по Кремлю. Про це повідомляє Insight News

Неочікуваний удар

За словами директора британської внутрішньої розвідки, висилка понад 400 підозрюваних російських агентів з різних куточків Європи цього року завдала Москві найсерйознішого стратегічного удару в новітній історії. Він стверджує, що цей крок застав президента Росії Володимира Путіна зненацька. Про це раніше повідомило британське агентство новин Reuters.

За словами Кена МакКаллума, було депортовано багато російських чиновників з країн по всьому світу, в тому числі понад 600 співробітників з Європи. І понад 400 з них були офіційно визнані шпигунами. Лише з Великої Британії було депортовано 23 шпигуни, що працювали під прикриттям дипломатичної діяльності.

Велика Британія – складне середовище для роботи російських секретних служб

«Це завдало найбільш значного стратегічного удару по російських спецслужбах в новітній європейській історії», –  підкреслив він у виступі в лондонській штаб-квартирі МІ-5. «Одночасно зі скоординованими хвилями санкцій, масштаб депортації застав Путіна раптово».

Отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною в Солсбері на півдні Англії у 2018 році набуло великого резонансу. Це призвело до першої хвилі масштабних дипломатичних висилок та надихнуло Велику Британію на створення певної моделі для такого роду реакції, стверджує глава МІ5. З того часу Британія відхилила понад 100 заявок на отримання російських дипломатичних віз з міркувань національної безпеки.

Підтримка України

З моменту російського вторгнення в Україну Велика Британія є одним з найнадійніших та послідовних союзників для України у протистоянні військовій агресії Росії. За словами МакКаллума, «безглузді заяви» Москви про причетність Лондона до вересневого вибуху газопроводу на Північному потоці лише підкреслюють важливість цієї підтримки України.

Важливим моментом є те, що Велика Британія має бути готовою до російської агресії – як таємної, так і відкритої чи уявної, на довгі роки, застеріг глава МІ5. Потрібно буде продовжувати працювати над тим, щоб Велика Британія стала максимально складним середовищем для діяльності російських спецслужб.

Джерело: https://insightnews.media/expulsion-of-400-russian-spies-from-europe-made-a-huge-blow-to-moscow-uk-mi5-chief/

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
30.11.2022 14:07 727
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.