Блискавкозахист: навіщо потрібен в приватному будинку?

15.07.2023 в 10:03
749
Блискавкозахист: навіщо потрібен в приватному будинку?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Придбати та ознайомитись з блискавкозахистом можна в «SKYENERGY». Грозозахист недорого купити в Україні від українських виробників.

Блискавкозахист будівель і споруд — це комплексне інженерно-технічне рішення, що призначене для виконання функції грозозахисту, блискавковідводу та громовідводу одночасно, забезпечуючи безпосередньо безпеку самої будівлі, збереження власності та людей, що знаходяться всередині. Компанія SKYENERGY пропонує купити блискавкозахист — одну з останніх розробок в галузі грозозахисту приватних будинків.

Основні функції та складові блискавкозахисту

Комплексна система блискавкозахисту, що поєднує такі основні складові, як блискавкоприймач, блискавковідвід та заземлення, забезпечує безпеку від блискавок споруди, включаючи приватні будинки, промислові комплекси та об'єкти. Для якісного функціонування грозозахисту будівель і споруд система блискавкозахисту повинна виконувати низку таких функцій:

  • захист приватного будинку від різноманітних пошкоджень при прямому попаданні блискавки;
  • виключення займання та загорянь всередині;
  • забезпечення захисту від ураження струмом будинку та людей усередині та зовні споруди;
  • виключення утворення індукованого струму;
  • забезпечення безперебійної роботи електроустановок, побутового та технічного обладнання у разі виникнення електромагнітних наведень від блискавки.

Види блискавкозахисту

блискавкозахист

Системи блискавкозахисту класифікуються на два основні види:

  1. Зовнішня.
  2. Внутрішня.

Зовнішня система блискавкозахисту виконує функцію «перехоплювача» електричних зарядів та переводить їх у землю. У момент попадання блискавки спеціальні елементи, що відводять струм, вловлюють і направляють його в землю за системою, де і відбувається розсіювання отриманої енергії. Якщо такий блискавкозахист спроєктований і встановлений правильно, тоді безпека будови зовні та зсередини знаходиться на дуже високому рівні.

До складових елементів зовнішнього блискавкозахисту відносяться:

  1. Блискавкоприймачі — механізми, що вловлюють електричний заряд. Виготовляються з металу, переважно, з міді, алюмінію або сталі.
  2. Струмовідводи — металеві компоненти, призначені для відведення заряду від блискавкоприймача до заземлювача.
  3. Заземлювачі — розташовані в землі елементи, які виготовлені з матеріалів, що проводять струм. Мають наземний та підземний сегмент.

Внутрішня система блискавкозахисту необхідна для збереження будинку від другорядного впливу електричних розрядів. Включає механізми, що захищають від імпульсних перенапруг. Головна функція — запобігання пошкодженням електричних приладів, пов'язаних з перенапругою в мережі, які спричинені блискавичними ударами.

блискавкозахист

Якість заземлення блискавкозахисту

Ключовий параметр — опір заземлення блискавкозахисту, що залежить від конфігурації заземлювача та питомого опору ґрунту. Що стосується заземлення приватного будинку та величини опору контуру, то відповідно до правил безпеки та технічних стандартів опір заземлення блискавкозахисту має становити до 10 Ом.

Важливо: чим нижчий показник опору — тим краще захищений будинок.

В онлайн каталозі компанії SKYENERGY можна купити не тільки повний комплект елементів системи блискавкозахисту, але й усі компоненти, необхідні для їх монтажу.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
15.07.2023 10:03 749
5.0 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.