Навіщо використовувати сітку для штукатурки стін?

26.10.2021 в 12:21
329
Навіщо використовувати сітку для штукатурки стін?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Штукатурна сітка має багато різновидів за матеріалами виготовлення, призначенням, особливостями та сферами застосування.

Ідеально рівні стіни — чи то внутрішні, чи зовнішні — мрія кожного власника житла. Тому під час ремонту або на етапі будівельних та оздоблювальних робіт нової будівлі не обійтися без сітки для штукатурки. Цей матеріал не тільки забезпечує рівну поверхню, а й робить стіни міцнішими і надійнішими.

Штукатурна сітка — головне призначення

Сітка під шпаклівку з’явилася всього кілька десятиліть тому — до цього використовували інші способи закріплення штукатурних матеріалів на поверхні стін (дранку, гвіздки тощо), але класичні методи програють сучасним за надійністю та довговічністю. Малярна сітка одночасно виконує кілька функцій:

  • слугує надійною основою для штукатурної або шпаклювальної суміші;
  • не дає поверхні розтріскуватися після висихання;
  • перешкоджає утворенню тріщин і сколів (особливо актуально в будівлях, в яких ще триває усадка, а також у будинках, розміщених біля залізничних колій, автошляхів, де підвищений рівень вібрації);
  • покращує тепло- і звукоізоляцію;
  • допомагає вирівняти будь-які стіни, стелі (де необхідний великий шар штукатурки, є тріщини, нерівні кути).

Без використання сітки під шпаклівку будівельні суміші з часом відшаровуються, розтріскуються і псують оздоблювальний шар.

Види сітки для штукатурки внутрішніх і зовнішніх стін

Штукатурна сітка має багато різновидів за матеріалами виготовлення, призначенням, особливостями та сферами застосування. Професійні майстри з легкістю добирають потрібні матеріали, а от новачкам з вибором у цьому різноманітті складніше:

Металева сітка з’явилась на ринку будматеріалів першою, а застосовують її, коли шар покриття сумішшю досягає 3 см і більше. За способом з’єднання дротів є:

  • зварна сітка — дріт з’єднаний крапковим зварюванням, залежно від товщини дроту і розміру чарунок є металева сітка під шпаклівку стін, для армування підлоги, для швів тощо;
  • плетена (рабиця) — дроти переплітаються між собою без додаткового з’єднання, найчастіше застосовується для фасадних робіт;
  • просічно-витяжна — суцільний матеріал з листового металу, має прорубані отвори ромбоподібної форми, у приватному будівництві не поширена, оскільки розрахована на дуже великі навантаження.

Також сітку з металу розрізняють за типом захисного покриття: чорна (не покрита), оцинкована, з шаром ПВХ.

штукатурна сітка

Пластикові і композитні сітки виготовляють із полімерів чи композитів: полівінілхлориду, поліпропілену, скловолокна, поліуретану. Матеріали стійкі до впливу лугів, вологи, хімічних речовин, а от вибір за видом матеріалу залежить від сфери застосування:

  • скловолокниста — дуже міцна, може застосовуватися як армуюча сітка;
  • поліуретанова — геометрично стабільна, використовується для внутрішніх і зовнішніх штукатурних робіт з товстим шаром суміші (1,5-3 см), підходить для зміщення стін з великим навантаженням
  • поліпропіленова — відмінна основа для оздоблювального шару.

Великий асортимент штукатурних сіток для усіх видів будівельних робіт ви знайдете в мережі.

Способи використання сітки для штукатурки

Окрім прямого застосування (для закріплення будівельних сумішей на поверхні) сітку можна використати й в інших сферах. Тому, якщо ви придбали її з запасом і не використали всю під час проведення будівельних робіт — є й інші цілі застосування:

  • із зварної сітки для армування стін можна виготовити клітки чи вольєри для домашніх тварин;
  • пластикова згодиться в ландшафтному дизайні та облаштуванні обійстя;
  • сітку зі скловолокна використовують як основу для виготовлення хенд-мейд ковриків у кімнати.

Якість матеріалів багато в чому залежить від виробника, тому краще надати перевагу продукції інтернет-магазину Сітканд, яка має усі сертифікати якості.
 

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
26.10.2021 12:21 329
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.