Нічний приціл тепловізор та його особливості

19.05.2022 в 18:49
811
Нічний приціл тепловізор та його особливості
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Більшість мисливців не бачать суттєвих відмінностей між звичайними нічними прицілами з використанням ЕОПів та цифровими моделями.

Приціли нічного бачення мають 3 основні особливості:

  • прицільну сітку та систему вивірки,
  • кронштейн (або посадкова ділянка) для фіксації до зброї,
  • міцний каркас, стійкий до віддачі зброї.

Більшість мисливців не бачать суттєвих відмінностей між звичайними нічними прицілами з використанням ЕОПів та цифровими моделями, тому в цій рубриці ми їх з'єднали. У кожного з них є свої плюси та мінуси (у даній публікації ми розберемо їх детальніше). Функціонально інноваційні цифрові апарати (куди входять і приціли-тепловізори) додатково обладнуються інтерфейсами запису картинки та інтерфейсами передачі зображення (включаючи і WiFi). Крім цього, цифровий формат малюнка дає можливість показувати на дисплеї безліч даних – від швидкості та напрямку вітру до опції «картинка в картинці», на якій центральну ілюстрацію можна додатково збільшити. Якщо вам потрібні приціли – можна обрати тут Top Optics.

Нічний приціл тепловізор

Що потрібно для полювання

Варто врахувати, що нічне полювання переважно проводиться з вежі (відповідно до вітчизняного законодавства) та на відстані до 100 метрів.

Попри те, що під ці критерії підходять навіть моделі з ЕОП покоління 1+, краще відстежувати об'єкт у пристрій з ЕОП 2+ або 3-го покоління, що дозволяють розглянути тварину на відстанях до 300 метрів.

Цифрова модель допомагає бачити детальне зображення до 150 метрів, за умови, що є достатньо світла (безхмарна погода).

Використання інфрачервоного підсвічування

Пристрої функціонують за механізмом посилення хоч невеликого світла, хоч це зоряне небо або місяць. Якщо джерело світла відсутнє (переважно це великі ліси, оране поле, весняне «чорнотроп'я»), то на апаратах спрацьовує інфрачервоне підсвічування.

ІЧ-підсвічування допомагає бачити об'єкт на більшій дистанції та забезпечує високу якість зображення. Але, практично всі тварини чудово бачить промінь інфрачервоного ліхтарика ПНО: приблизно так само, як ми бачимо простий ліхтар. Дикі звірі, які не бачили раніше подібне світло, як правило, не звертають на нього увагу. Якщо об'єкт вже «стріляний», то підсвічування він з високою ймовірністю злякається.

Існує думка, що підсвічування з довжиною хвилі понад 900 нм (яке застосовують з ЕОПами 3-го покоління), тварини не бачать. Це міф: вони її бачать, але промені викликають менш виражене роздратування. Таким чином, рекомендується взагалі про неї забути.

Нічний приціл тепловізор: https://topoptics.com.ua/.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
19.05.2022 18:49 811
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.