Що таке електронний підпис

08.10.2022 в 22:40
757
Що таке електронний підпис
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Перед тим, як отримати ЕЦП, слід враховувати можливості та особливості різних носіїв.

Електронний підпис використовується для підписання різних документів. Використання є можливим на законних принципах. За допомогою електронного підпису також є можливість реєструватися на державних порталах. Зберігання даних про особистість можливе на різних типах носіїв. Саме важливе – це знати, як створити електронний підпис, щоб надалі вдало їм користуватись. До того ж потрібно обрати найкращий носій з урахуванням зручності користуванням ним, захисту даних від третіх осіб.

Особливості типів електронних підписів

Є можливість використовувати різні типи електронних підписів.  По перше, слід відзначити особливості удосконаленого типу. Такий підпис створюється завдяки криптографічному перетворенню електронних даних. Тип є найбільш поширеним. Є можливість використовувати надійний носій. Навіть ФОП може використовувати удосконалений електронний підпис.

По друге, існує кваліфікований електронний підпис. Він є найбільш безпечним. Підпис слід зберігати на захищеному носії. Також потрібно використовувати кваліфікований сертифікат. Носій, який використовується, схожий на «флешку», але можна зберігати лише особистий ключ КЕП. Важливо оформити спеціальний сертифікат у надавача довірчих послуг, отримати спеціальний експертний висновок, який дозволяє переконатися у захисті інформації. КЕП використовують державні установи для ведення документації. У більшості випадків рекомендується обирати удосконалений електронний підпис. Його можна використовувати для ведення документації. До того ж гарантується юридична сила, тому чинні законодавчі норми приймаються до уваги власниками підпису.

Що таке електронний підпис

Які носії можна використовувати

Перед тим, як отримати ЕЦП, слід враховувати можливості та особливості різних носіїв:

  • Фізичні (токени). Нагадують звичайну флешку. У користуванні аналогічний флешці з паролем.
  • Смарт-картки. Також передбачається використання фізичного носія.
  • Сертифіковані хмарні сервіси. Для доступу до носія КЕП потрібен інтернет. Але місце перебування людини є неважливим. Головне – це доступ до швидкого та стабільного інтернету.
  • ID-картка. Носій – це чіп. Для зчитування даних потрібна технологія NFC. Такий варіант зазвичай рекомендується для особистого користування, ФОПів.

Головне – це розуміти особливості різних типів електронних підписів, щоб обрати найбільш зручний варіант для себе.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
08.10.2022 22:40 757
0.0
Комментарии: 1
alanasoboleva086 16.04.2024 в 18:11
Спам
Дякую за пояснення.
Войдите, чтобы оставить комментарий.