Зимова їзда на велосипеді: правильний догляд за транспортом

14.12.2022 в 12:16
457
Зимова їзда на велосипеді: правильний догляд за транспортом
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Правильний догляд за велосипедом взимку однозначно продовжить його використання та підтримає властивості на весь час експлуатації.

Більшість велосипедистів із настанням холодів, а тим більше з випаданням снігу, консервують байки до наступного сезону. Цивілізовані країни, наприклад, Нідерланди, зробили велодоріжки опалювальними. До цього ми тільки йдемо, проте і в наших краях часто зустрічаються велосипедисти взимку.

Нічого небезпечного у цьому немає. Любителі готуються по-особливому:

  • встановлюють покришки з агресивним протектором;
  • одягаються правильно;
  • забезпечують двоколісному правильний догляд та зміст.

Останній пункт особливо переважний, адже електровелосипед постійно перебуває у несприятливому середовищі.

Як правильно підготувати байк до зимового сезону?

Заміна масла

Йдеться про амортизаторів. У цьому випадку необхідно використовувати масло, яке не загусне на морозі. Еластомірна вилка не дуже підходить для покатушок на морозі, тому краще використовувати пружинну. Ідеальний варіант — взагалі без амортизаторів (ригідна вилка).

Подбайте і про наявність крил, щоб сніг не летів на всі боки з-під коліс.

Ходова частина

У процесі зимового катання саме вона страждає від впливу низьких температур, піску тощо. Ланцюг максимально схильний до швидкого зносу, тому його слід добре очищати після кожної поїздки. Якщо такої можливості немає, то очищення має відбуватися кожні 50 км.

Рульова колонка та втулки повинні змащуватися набагато частіше. Останню деталь слід обслуговувати кілька разів за зимовий сезон.

Аерозольне мастило допоможе уникнути попадання води в систему. Ця проблема проявляється поганим перемиканням швидкостей. Самі троси змащують до холодів. Місця входу тросиків у сорочку щодня обприскувати згаданим засобом.

Зберігання

Ідеальний варіант — прохолодне приміщення, тобто засклений балкон. Це дозволить уникнути суттєвих перепадів тиску в покришках, дозволить уникнути пересихання, появи конденсату.

Сніг та бруд

Однією з переваг холодного сезону є відсутність бруду. Налипає лише сніг. Це не проблема. Можна дочекатися поки він розтане і все витерти, або змахнути його м'якою ганчіркою.

Навіть у цьому випадку, очищати двоколісний доведеться регулярно, тому що чистота однозначно позитивно позначиться на довговічності та чіткості роботи.

Вплив температури та реагентів

Зимова їзда на велосипеді

Щоб різкі перепади не завдали шкоди, фахівці рекомендують залишати велосипед на деякий час у під'їзді, а вже потім заносити до квартири. Це хороша ідея, адже за цей час можна його очистити від усього зайвого, включаючи пісок, сіль. Останні реагенти чудово змиваються автомобільним шампунем. Особливо піклуватися слід про магнієві рами, оскільки вони схильні до впливу подібних сполук.

Відзначимо, що низькі температури лише прискорюють процес руйнування, тому слідкуйте за сколами. Це актуально для зварювальних швів. Помітили проблеми — краще звернутися до фахівців за допомогою та обрати якісне обладнання для ремонту: https://sporte.com.ua/.

Правильний догляд за велосипедом взимку однозначно продовжить його використання та підтримає властивості на весь час експлуатації.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
14.12.2022 12:16 457
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.