Зняття захисної плівки з вікон із металопластику: що треба знати

24.01.2022 в 13:04
521
Зняття захисної плівки з вікон із металопластику: що треба знати
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Для збереження зовнішнього вигляду на стадії виготовлення на віконну поверхню наклеюється спеціалізована захисна плівка.
Металопластикові вікна вже давно стали дуже популярними. У тому числі за рахунок простоти конструкції та надійності в експлуатації. Вони потребують мінімального додаткового догляду, але при грамотній експлуатації готові використовуватися ще довше. Варто зазначити, що догляд за вікнами починається вже з того часу, як вони були встановлені. Як зазначено в статті, перше, що треба зробити – правильно зняти захисну плівку.

Що є основою конструкції

В основі конструкції вікна лежить міцний профіль з металопластику. Для збереження зовнішнього вигляду на стадії виготовлення на його поверхню наклеюється спеціалізована захисна плівка. Вона має лише одне завдання - збереження поверхню на наступних етапах:
  • складування на складі виробника;
  • виконання транспортування;
  • встановлення.
Після цих етапів необхідність збереження захисної плівки пропадає. Її можна знімати. Це навіть дуже рекомендується робити. Після завершення роботи такий шар стає надмірним, плівку рекомендується прибирати. Це зробити не так вже й складно. Достатньо виконати такі прості дії, які можна зробити самому того ж дня, коли будуть встановлені нові віконні конструкції.
 
Якщо захисну плівку залишити, з часом вона стане максимально скріпленою з поверхнею рами. Для її видалення потрібно буде витратити багато часу. Під впливом сонячних променів вона жовтіє, поверхня тріскається та забруднюється. Вікно втрачає привабливий зовнішній вигляд.
Зняття захисної плівки з вікон із металопластику: що треба знати

Як зняти плівку

Відразу після встановлення вікна власникам рекомендується акуратно взяти край плівки та потягнути на себе для відокремлення від поверхні вікна. На початкових етапах використання віконної конструкції така робота виконується навіть самостійно. Легкий та тонкий шар чудово відокремлюється від поверхні вікна. Часто всю плівку можна стягнути всього за один раз. У разі потреби прибрати захисний шар можна попросити майстрів, які виконують установку.
 
Такий варіант, наприклад, зручний при встановленні вікон значної площі. Часто власник приміщення просто не дістане до верхньої частини віконної конструкції без спеціального обладнання. Такого, як драбини або драбини.

Якщо плівка довго зберігалася на вікні, потрібно більше зусиль. Відокремити її від поверхні можна за допомогою шпателя. У ситуації, коли зберігаються місця, де плівка почала тріскатися або просто не видаляється, її можна в буквальному значенні слова просто стерти за допомогою шкільного гумки. Така робота виконується самостійно.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
24.01.2022 13:04 521
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.