4 кращих поради, щоб навчити дитину ввічливості

17.04.2022 в 11:57
3360
4 кращих поради, щоб навчити дитину ввічливості
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
4 головних поради по вихованню дітей, які вам обов'язково допоможуть і полегшать життя

Найкраще вчити дітей ввічливості від шести до 8 років. Саме в цьому віці, діти починають більше балуватися, можуть нагрубити дорослим або послухатися батьків.

Саме в цей період діти перевіряють свою владу над батьками й то скільки їм дозволено. Саме в цьому віці батьки так часто балують своїх дітей, і не надають цьому значення. Тоді як навпаки потрібно опрацювати поведінку своєї дитини, і проявити стриманість і трохи строгості у вихованні дітей. Навчіть своїх дітей шанобливо ставиться до старших, пристойно поводитися в торговому центрі й в гостях. За допомогою психології ви зможете прищепити своїй дитині хорошу поведінку і манери, пише сайт https://ladypapers.com/.

4 головних поради по вихованню дітей, які вам обов’язково допоможуть і полегшать життя.

Покажіть приклад, робіть те, чого вчите дитину

Для своїх дітей Ви приклад для наслідування. Якщо ви вчите дитину поважати старших, а самі при цьому не робите цього, то і не чекайте слухняності від дітей. Покажіть дитині на власному прикладі, як важливо поводитися добре в публічному місці або вдома. Якщо хочете, щоб ваша дитина поважала інших, покажіть приклад.

Шанобливо ставтеся до своїх батьків і обов’язково до дітей. Знайдіть кілька хвилин, щоб вислухати своє дитя, допоможіть йому, якщо він вас про це просить. Так ваша дитина зрозуміє, як важливо бути почутим, зрозумілим, і природно буде проєктувати таку ж поведінку на оточуючих.

Навчіть дитину манерам

Діти вчаться у своїх батьків. Якщо вони будуть в повсякденному житті чути від вас елементарні слова ввічливості, то зможуть навчитися говорити їх. «Будь ласка, зніміть свої іграшки». «Дякую, що допоміг мені скласти речі». Елементарна ввічливість з Вашого боку. Так дитина зрозуміє, що тільки завдяки ввічливим проханням віна зможе отримати бажане. Набагато легше привчити дитину манерам з самого раннього віку, ніж переучувати потім.

Не кричіть на дитину, реагуйте спокійно на будь-яку ситуацію

У віці шість — вісім років діти хочуть бути самостійними. І звичайно ж вони будуть робити вчинки, або говорити не дуже приємні речі, які будуть вас дратувати. Але запам’ятайте перед вами дитина, не варто кричати на нього, оскільки даний метод все одно не дасть великого результату.

Краще поговоріть з дитиною спокійно, поясніть йому, що вас засмучує в даній ситуації. Попросіть малюка більше так не робити, ввічливо і без криків. Це єдиний вірний спосіб, саме ввічливе прохання змусить дитину задуматися, прислухатися до ваших слів.

Окресліть чіткі межі: можна — не можна!

Вашій дитині потрібні чіткі межі, поясніть йому що робити можна, а як чинити не можна. Прийміть чіткі правила, і заходи за непослух. Наприклад, якщо безлад в кімнаті, ніяких комп’ютерних ігор. Або якщо дитина не послухалася вас і не прибрала свої іграшки, значить він не йде гуляти з друзями ввечері.

Неминучі розбіжності у вас з дитиною, поки ви будете вчити його поважати дорослих. Дитина може обурюватися:»але він і правда не правий». Навчіть ваших дітей не реагувати гостро на зауваження дорослих, а шанобливо прислухатися. Потім, звичайно ж вони можуть вам висловити своє обурення. Ви порадите своїй дитині як правильно вчинити в тій чи іншій ситуації. Ось що значить дисципліна і виховання.

Будьте наполегливі у своєму виховання, і ні за що не варто поступатися ввічливій поведінці дитини.

Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
17.04.2022 11:57 3360 0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.