Як готують супи у Грузії?

08.12.2020 в 20:22
1322
Як готують супи у Грузії?
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
На відміну від більшості кухонь світу, в грузинській відсутня традиційна подача страв. Суп тут може бути не першою стравою, як ми звикли вважати.
Грузинська кухня є однією з найрізноманітніших у світі. Й дійсно: окрім традиційних хачапурі та хінкалі тут є безліч смачних, корисних та збалансованих страв. Їх список постійно збільшується, адже з'являються нові варіації традиційних рецептів. А замовити грузинські страви з доставкою можна навіть у Львові: смачненьке знайдеться на будь-який смак. Сьогодні ми поговоримо про грузинські супи: розкажемо, як та з чого їх готують. А ви гарантовано захочете спробувати один із них!

Головні особливості грузинських супів

На відміну від більшості кухонь світу, в грузинській відсутня традиційна методика подачі страв. Простіше кажучи, суп тут може бути не першою стравою, як ми звикли вважати, а навіть основною. Та й рецепти цьому лише сприяють. Адже грузинські супи — дуже ситні. Готуються на основі м'ясних бульйонів та, найчастіше, з великою кількістю м'яса. Овочевої гущі в таких супах майже немає. Але овочі, нарізані невеликими шматочками, додаються обов'язково. 

Консистенція грузинських супів — зазвичай, досить густа. А традиційними компонентами такої страви можуть бути такі продукти:
  • Варені курячі яйця (подрібнені або розрізані на половинки).
  • Бобові — червона та біла квасоля.
  • М'ясо — курятина, яловичина, ягнятина.
  • Різноманітні овочі — цибуля, морква, картопля, помідори, баклажани.
  • Різноманітні підкислювачі — кисле молоко, фруктовий сік, виноградний оцет.

Звичайно ж, жоден грузинський суп не обходиться без величезної кількості спецій. Окрім звичайних солі та перцю, туди додають мелену кінзу, часник, різноманітні трави.

ТОП-5 грузинських супів, які варто спробувати кожному

Грузинський суп Чіхертма
А тепер, без зайвих слів переходимо до списку найсмачніших супів:
  1. Чіхертма — грузинський курячий суп на жовтках, в який додають винний оцет, перепелині яйця та багато кінзи. Чудово зігріває в холодну погоду.
  2. Харчо — надзвичайно ситний суп з великою кількістю яловичини, морквою, картоплею, часником та кінзою. Щоправда, грузини схильні вважати, що харчо — це зовсім не суп, а основна страва. Традиційно, його їдять без ложки. 
  3. Овочевий харчо — з сумішшю найсмачніших овочів, але без додавання мяса. Цей рецепт — не на 100% традиційний, а радше модифікований сучасними шеф-кухарями. Але виходить надзвичайно смачно!
  4. Солянка по грузинськи — на основі яловичини, з додаванням улюбленої кінзи. Нагадує звичайну солянку, проте має більш пряний та насичений смак.
  5. Хаші — дуже ситний суп на основі м'ясного бульйону. В складі — телятина та телячі шлуночки. Традиційно, хаші дуже довго вариться: усю ніч.
Якщо ви хочете скуштувати смачні грузинські супи, але не любите стояти біля плити, виручить доставка їжі у Львові. Ласуйте смачненьким, не виходячи з дому!
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
08.12.2020 20:22 1322 0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.