5 книг, які подарують відчуття затишку на душі

11.11.2019 в 11:39
533
5 книг, які подарують відчуття затишку на душі
Ілюстрація / Фото: з відкритих джерел
Огляд 5 книжок для заспокоєння. Твори призначені для читання у затишку, окрім цього вони дають змогу повернутися у дитинтство, де все було кращим...
Дитинство — найщасливіша пора в житті людини. В цей час ми відчуваємо себе впевненими та захищеними. Діти завше відкриті до нового, їх не лякають труднощі чи судження оточуючих. Та з часом відчуття безтурботності зникає, з’являється більше обов’язків, проблем, справ. Нас супроводжує постійний стрес і неспокій. Ми хвилюємося через роботу, сім’ю, коханих чи навіть свого кота! Різноманітні страхи постійно нас атакують. Пропонуємо вам 5 атмосферних книг, які подарують відчуття затишку!
Позитивні та добрі книги для дорослих— саме те, що потрібно від осінньої хандри. Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц» від видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА — це саме той випадок коли можна сказати, що книга для всієї сім’ї, хоч історія не нова та добре всім знайома, але завдяки неперевершеній атмосфері й глибокій філософії життя актуальна й сьогодні. Твір доповнений чудовими ілюстраціями, улюблені персонажі оживають новими образами й захоплюють повністю. Хороший вечір гарантовано!
Атмосферні книжки про атмосферну книгарню — що може бути краще? «Щоденник книгаря» від Шона Байзелла — це історія для книголюбів і про книголюбів, адже автор — власник маленької книгарні. В дотепній та жартівливій формі він розкаже про всі принади такого бізнесу: незвичні замовлення, суперечки з працівниками, казуси з клієнтами.

«Щоденник книгаря» — це в першу чергу мемуарна історія, а тому вона правдива і щира. Чи справді професія книгаря така романтична, якою здається на перший погляд, чи можливо вижити маленьким книгарням в добу Інтернету?
«Залишок дня» Кадзуо Ішіґуро — атмосфера повоєнної Британії від нобелівського лауреата 2017 року. Роман оформлений як спогади дворецького, котрий усе життя працював у знатному англійському домі. Саме крізь призму життя героя ми простежуємо дух всієї епохи, приправлений тонким британським гумором. Тут і чудові описи місцевих краєвидів і дотепні діалоги та глибокі роздуми. Роман було екранізовано, в головній ролі неперевершений Ентоні Хопкінс.
«Їсти, молитися, кохати» Елізабет Гілберт. Ви, напевно, вже чули про цей чудовий любовний роман, але книга піднімає набагато більше важливих тем. Головна героїня переживає складний період свого життя, її стосунки вже давно себе вичерпали, не приносить бажаної втіхи й робота, а тому жінка наважується на кардинальні зміни. Тут і пошуки власного «я», і розуміння свого місця в житті, і про відновлення внутрішньої гармонії, і про смачнючу італійську кухню, ну і про любов, звичайно.
І на завершення пропонуємо вам захопливу «Країну Мумі-Тролів» від Туве Янссон. За свою літературну кар’єру авторка створила цілу серію книг про життя маленьких мумі-тролів. Її перша історія «Маленький троль і велика повінь», написана як спосіб уникнути думок про тодішню радянсько-фінську війну, не отримала широкої популярності, на противагу іншим, які стали бестселерами. Персонажі полюбились діткам і дорослим своєю добротою та щирістю. Цікавий факт, мумі-тролів до своїх історій авторка малювала сама.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
11.11.2019 11:39 533
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.