Естетична стоматологія: Як можна змінити форму та колір зубів?

12.01.2019 в 12:52
1172
Естетична стоматологія: Як можна змінити форму та колір зубів?
Фото: з відкритих джерел
Однією з переваг реставрації зубного ряду фотополімерами вважається те, що метод не шкодить зубам, залишаючи їх природними на вигляд
Є багато людей, які незадоволені своїм зовнішнім виглядом, зокрема із-за наявних дефектів зубного ряду. Це можна легко виправити за допомогою методів, які пропонує сучасна естетична стоматологія. Найбільш популярним серед них є художня реставрація фотополімерними матеріалами, що являє собою корекцію форми або кольору зубів.

Реставрація суттєво відрізняється від пломбування, оскільки передбачає повне відновлення анатомічної форми і кольору поверхні дефектних зубів, що в результаті забезпечує не тільки їх повноцінне функціювання, але й задовольняє естетичні вимоги людини. За допомогою пломби можна лише закрити порожнину, яка утворилася в зубі. Водночас, обидві процедури мають і спільні чинники, пов’язані з використанням подібних технологій та одних і тих же фотополімерних матеріалів.

Коли потрібна художня реставрація зубів. Її різновиди

Реставрація, з точки зору стоматології, не є першою необхідністю. Однак, якщо мають місце певні дефекти на зубах, які заважають, наприклад, нормальному жуванню їжі, викликають комплекси і боязнь посміхатися в присутностіінших, то дана стоматологічна процедура є рятівним колом. Вона допоможе:
  • позбутися або зменшити наявні неестетичні щілині між передніми та іншими зубами (діастеми та треми);
  • відновити частково зламані чи надколоті зуби, а також деформовані внаслідок обширного каріозного процесу;
  • удосконалити форму зубів;
  • змінити колір емалі;
  • виправити положення окремого зуба в зубному ряді.
Реставрація буває двох видів:
  1. пряма — виконується за допомогою фотополімерних реставраційних матеріалів безпосередньо в ротовій порожнині під час візиту в стоматологічний заклад;
  2. непряма — складається з декількох етапів: зняття зліпків, виготовлення накладок (вінірів) чи коронок у спеціальній лабораторії, фіксація конструкції на зубах.

Перший метод, хоча і втомливий, по часу не такий тривалий, як другий, а доступна вартість робить його більш практичним. Однак, в останній час художня реставрація зубів вінірами стала також досить популярною.

Етапи, переваги та недоліки реставрації зубів фотополімерами

Дана стоматологічна процедура передбачає декілька етапів, серед яких:
  1. Підготовчий (консультація фахівця, очищення від зубного каменю, при необхідності — лікування карієсу, кровоточивості та запалення ясен).
  2. Основний (очищення поверхні зубів спеціальними полірувальними пастами, усунення зіпсованих, хворих та темних шарів зубних тканин, обробка дезінфікувальними медикаментами, нанесення реставраційного матеріалу, який закріплюється спеціальною лампою).
  3. Фінальний (відновлення анатомічної форми зубів, їх шліфування і полірування).
естетична стоматологія
Однією з головних переваг художньої реставрації зубного ряду фотополімерами вважається те, що метод майже не шкодить зубам, залишаючи їх “живими” та природними на вигляд. Також важливо, що процедура, в залежності від складності, триває всього декілька годин. За цей час можна відреставрувати до шести зубів.

Недоліків небагато, але вони є. По-перше, процес відновлення потребує багато зусиль. Не кожний зможе більше години просидіти в стоматологічному кріслі з відкритим ротом. По-друге, реставрованим зубам потрібен подальший ретельний догляд та періодичне полірування, щоби підтримувати природний відтінок.

Ціновий аспект художньої реставрації зубів

Вартість послуги є важливим критерієм під час роздумів над тим, проводити процедуру корекції зубного ряду чи відмовитись від неї. Все ж, якщо бажання мати гарну посмішку візьме верх над фінансовою стороною питання, то не зайвим буде знати, від яких чинників вона залежить. Отож, при формуванні ціни беруться до уваги:
  • розмір ушкодженої ділянки кожного дефектного зуба, який потребує відновлення;
  • складність роботи;
  • якість і відповідно вартість фотополімерного матеріалу, який буде застосовуватися при реставрації;
  • кваліфікація фахівця;
  • престижність стоматологічного закладу.
Як бачимо, художня реставрація є універсальним і надійним методом відновлення зубів. Професійно надана послуга гарантує збереження відмінного результату від 5 до 10 років. То ж не зволікайте з візитом до стоматології, якщо бажаєте виглядати бездоганно!
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
12.01.2019 12:52 1172
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.