Ідеї мотивації співробітників напередодні Нового 2021 року

25.11.2020 в 18:00
575
Ідеї мотивації співробітників напередодні Нового 2021 року
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Мотивація персоналу — рушійна сила будь-якого бізнесу, адже можна ставити найбільш амбітні цілі й складати точні плани досягнення їх.
2020-й стрімко летить до кінця, і вже скоро підприємства підбиватимуть підсумки цього непростого року. Як впоралися з викликами, чи адаптувалися до нових умов, чи вийшло перетворити кризу на відправну точку росту?

Чому важливо мотивувати співробітників

Мабуть, найважливішим моментом стала відповідальність бізнесу за співробітників. Одні компанії фінансово підтримували свою команду, іноді навіть за рахунок особистих заощаджень керівництва. Інші дотримувалися тактики «порятунок тих, хто тоне, — справа рук тих, хто тоне».

Так і співробітники. Одні залишилися боротися навіть на умовах скорочених бюджетів, невизначеності й без звичних бонусів. Інші покинули корабель після першого пориву вітру.

Але, як казав класик, той, хто розділяє небезпеку, має розділити і нагороду. Тому чим ближче до Нового року, тим більше компанії замислюються над тим, як відзначити тих, хто допомагає вистояти. І як мотивувати колектив, щоб зробити прорив.

Мотивація персоналу — рушійна сила будь-якого бізнесу, адже можна ставити найбільш амбітні цілі й складати точні плани досягнення їх. Але якщо виконавці працюють абияк, то омріяні перемоги поступово перетворюються на міраж.

Способи мотивації — передноворічні ідеї

То що ж підготувати найстійкішим, відданим і ефективним співробітникам як мотиваційний новорічний подарунок? Ось кілька ідей.

Премія. Сьогодні грошова підмога потрібна дуже багатьом, тому її цінність зміцнюється у порівнянні із «ситими» часами.

Онлайн-курс. Купивши якісний професійний курс, Ви і співробітникові подарунок зробите, і собі, тому що в результаті отримаєте ще більш кваліфікованого працівника. До речі, багато авторів продаватимуть курси зі святковими знижками, тож є шанс заощадити без втрати якості отриманих знань.

Дистанційна / офісна робота. Багато компаній в період пандемії були змушені перевести співробітників на віддалену роботу. Але одні люблять ходити в офіс, теревенити на кухні й чекають на корпоративи у п’ятницю. А іншим до душі дистанційна робота в затишному домашньому кріслі, або у них є дітки, за якими нікому подивитися, а няню наймати сьогодні дорого. Як заохочення за працю дайте людям можливість самим вибрати умови роботи.

Публічне визнання. Подяка і нагороди — кращі інструменти нематеріальної мотивації. Вони можуть бути як корпоративними, так і незалежними. Наприклад, підприємства, що увійшли до Національного бізнес-рейтингу в Україні, відзначають успіхи своїх співробітників сертифікатами та ексклюзивними нагородами. А вручають їх, як правило, в урочистій обстановці. А якщо раптом місто буде закрите на карантин, можна влаштувати свято онлайн, подякувати команді й підняти настрій напередодні свята.

Лідери Національного бізнес-рейтингу діляться емоціями у відгуках.
  • «Ми пишаємося отриманим званням. Для всієї команди і кожного співробітника — це персональна висока оцінка праці. Нагорода вкотре доводить кожному з нас, що все, чим ми займаємося, — не дарма!» (Туроператор TUI Україна).
  • «Перемога компанії Workconsult у номінації «Лідер року» — це передовсім перемога всієї команди» (ТОВ «Воркконсалт»).
Грамотно побудована мотивація персоналу — необхідна умова для стабільної роботи компанії. Наприклад, відомий експерт в області успіху Брайан Трейсі вважає, що одним з факторів продуктивності є самооцінка співробітників. І підвищити її можна за допомогою трьох простих речей — заохочення, визнання та підтримки. І з ним, мабуть, погодиться більшість керівників успішних компаній.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
25.11.2020 18:00 575
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.