Як обрати бездротову зарядку

02.02.2023 в 20:27
2506
Як обрати бездротову зарядку
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Швидке й бездротове заряджання гаджету допомагають зробити зарядку якісніше та зручніше.

Через розміри та постійне використання мобільних телефонів завжди буде актуальним питання автономності їх акумуляторів. Це рідкість — смартфон, який перевищує день активної роботи у руках користувача. На щастя, швидке й бездротове заряджання допомагають зробити зарядку якісніше та зручніше.

Якщо ваш телефон підтримує подібну функцію, виявиться, що бездротовий зарядний пристрій не входить до комплекту й потрібно буде придбати його окремо. Саме тому слід розібратися, по яких критеріях його обирати.

Що собою являє бездротова зарядка?

Перше, що спадає на думку — пристрій, який дозволяє заряджати акумулятор мобільного телефону на відстані. Немає нічого найдальшого від істини: бездротова зарядка більше схожа на контактну, тобто гаджет повинен розташовуватись на зарядній базі.

Цей вид зарядки насправді є електромагнітним або ж індукційним, тому що це її принцип роботи: підставка для заряджання створює електромагнітне поле, яке вловлюється мобільним телефоном або іншим пристроєм. Це відбувається тільки тоді, коли пристрій входить у контакт. В інший час зарядна док-станція залишається в режимі очікування.

Для цього й зарядний пристрій, і гаджет мають спеціальні індукційні котушки. Завдання докових котушок — перетворювати електрику, що отримується від вилки на високочастотний змінний струм, з якого генерується електромагнітне поле.

Зарядний пристрій надсилає сигнал, постійно чекаючи на відповідь. Отримавши її, він починає передавати енергію через поле.

На що звернути увагу при купівлі зарядного бездротового пристрою

Слід брати до уваги наступні фактори:

  • норми навантаження;
  • швидкість роботи;
  • дизайн.

бездротова зарядка

Норми навантаження

Бездротова зарядка не нова, але, на жаль, універсального стандарту не існує. Як і з портами, користувачі бажають мати стандарт, який дозволив би використовувати бездротовий пристрій для всіх сумісних мобільних телефонів, але зараз є лише кілька стандартів зарядки: Qi, PMA, WattUp, Cota.

Як швидко працює бездротова зарядка

Не зважаючи на те, що бездротова зарядка існує вже багато років, вона завойовує популярність повільніше, ніж можна було б очікувати. Однією з причин є швидкість заряджання акумулятора.

Стандарт Qi, що є найпопулярнішим, здатний заряджати пристрої потужністю до 15 Вт, хоча зазвичай можна знайти від 5 Вт до 10 Вт.

Дизайн

Після чітких розділів, таких як швидкість, норми навантаження та стандарти, настав час звернути увагу на дизайн бездротових зарядних пристроїв. На ринку ми знаходимо моделі у вигляді баз, док-станцій, килимків, а також ті, що поєднують у собі інші функції, наприклад, дозволяють заряджати розумний годинник, килимки для миші або лампи.

Незалежно від типу бездротової зарядки, користувачам варто покладатися на забезпечення власного комфорту від використання цього гаджету. Кожен може обрати для себе саме той пристрій, який максимально заощадить час і принесе користь.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
02.02.2023 20:27 2506
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.