Як підприємцю отримати витяг з реєстру платників ПДВ

28.11.2021 в 08:27
695
Як підприємцю отримати витяг з реєстру платників ПДВ
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Підприємцю важливо знати, як отримати витяг з реєстру платників ПДВ, на яких умовах видається ця довідка і що потрібно для цього зробити.
Влітку 2020 року в Україні почала функціонувати онлайн-платформа «Гід з державних послуг». Це сервіс, де зібрана вся інформація про послуги, які надають державні бюджетні організації, органи влади в країні, регіонах і містах. Тут можна знайти актуальні та зрозумілі відповіді на основні питання, які стосуються соціального захисту, інтелектуальної власності, громадянства тощо. Не виключення — сфера бізнесу, фінансів і сплати податків.

Витяг для платників ПДВ

Якщо підприємцю потрібно підтвердити факт обраного ним виду діяльності та факт підпорядкування спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності, треба отримати відповідну довідку. Отже, підприємцю важливо знати, як отримати витяг з реєстру платників ПДВ, на яких умовах видається ця довідка і що потрібно для цього зробити. Важливий аспект — довідка видається безумовно, на безоплатній основі через 2 робочих дні після звернення.

Інструкція для отримання витягу:

  1. Звернутися за довідкою може юридична або фізична особа-підприємець.
  2. Отримати документ можна в головних управліннях Державної податкової службі або в міжрегіональних управліннях, які обслуговують великих платників податків.
  3. Необхідні документи — запит про отримання витягу. Запит складається за встановленою законом формою.
  4. Подати запит може заявник або його законний представник особисто, відправивши документ поштою або заповнивши потрібну форму онлайн через особистий кабінет.
витяг з реєстру платників ПДВ
Витяг містить актуальні на дату подання запиту відомості:
  • особисті дані платника або назва підприємства;
  • індивідуальний податковий номер платника ПДВ;
  • дата постановки на облік у якості платника ПДВ;
  • перелік сфер підприємницької діяльності, на які діє спеціальний режим сплати податків;
  • дата запису про обраний вид діяльності.

Строк дії витягу триває до наступного внесення змін до бази. Отримати довідку також може заявник або його представник. Не отримати витяг можливо тільки при відсутності запиту, оскаржити рішення можна, подавши заяву до податкової служби або до окружного адміністративного суду.

Проблему вирішено, тепер не потрібно дзвонити або ходити по інстанціям, шукати інформацію в інтернеті або питати у знайомих, щоб дізнатись потрібні відомості про державні послуги. Тепер все зібрано на єдиному порталі, для зручності поділено на категорії та розділи. Важливий аспект — з появою Гіду знизились випадки побутової корупції та зникла необхідність звертатись до посередників.
 
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
28.11.2021 08:27 695
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.