Як придбати житло в новобудові та уникнути обману?

18.05.2018 в 12:37
761
Як придбати житло в новобудові та уникнути обману?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб купити квартиру в новобудові без обману, досить просто бути гранично уважним до деталей
Купівля нової житлоплощі подія завжди радісна та хвилююча. Але не потрібно при цьому забувати про те, що випадки шахрайства в сфері нерухомості — явище досить поширене. Тому ми підготували для вас поради, які детально описують найпопулярніші схеми шахрайства, а також дії, які допоможуть вам не потрапити в подібні пастки.

Можливі ризики при покупці житла в новобудові

Квартира в новому будинку означає більш прийнятні ціни, новітні комунікації, гарне планування. Все це змушує розглядати новобудову як найвигідніший варіант вкладення грошей. Але насправді, тут вас теж чекають певні ризики:
  • Незавершене будівництво. Ніхто не дає вам абсолютної гарантії, що будинок буде закінчений та зданий.
  • Спірний статус землі. Якщо у забудовника немає довгострокового договору оренди або права власності на землю, на якій зводиться будинок — це явна ознака шахрайства.
  • Невідповідність квартири нормам якості. Якщо ви не можете перевірити будь-який аспект в момент прийняття, потрібно це вказати в акті. Також зверніть увагу, чи вказано в договорі обов'язок забудовника усунути недоліки та терміни, в які це має бути зроблено.

Правильний вибір забудовника — це половина успіху

Щоб не опинитися серед ошуканих пайовиків, необхідно в першу чергу уважно придивитися до забудовника, який пропонує придбати квартиру в новобудові. Звісно ви можете читати рекламні оголошення, в яких вам обіцяють золоті гори за мінімальною ціною та в найкоротші терміни. Але насправді все досить часто виявляється зовсім інакше. Тому відкладіть в сторону газету з рекламою та займіться збором інформації про забудовника.
новобудова

Як це зробити?

  • Уважно вивчіть офіційний сайт компанії. Там зазвичай представлена ​​вся необхідна інформація — термін діяльності на ринку, перелік уже реалізованих проектів, відгуки, покупців житла та багато іншого. Всі ці дані будуть для вас надзвичайно корисними.
  • Перевірте наявність всієї необхідної документації, такої, як допуски на ведення проектних та будівельних робіт, акт вибору земельної ділянки, договору оренди або купівлі-продажу землі.
  • Спілкування з покупцями. Маса позитивних відгуків на сайті компанії не дасть вам повної картини. А ось якщо ви зумієте поговорити з власниками вже побудованого житла, то зможете дізнатися багато цікавого.

Вибираємо об'єкт за ступенем його готовності

Як відомо, найбільш недорогими є квартири в будинках, які лише починають будується, знаходяться на нульовому циклі або навіть на стадії проектування. Купуючи таке житло, ви реально економите, однак піддаєте себе більшому ризику. Немає ніяких проблем, якщо ви уважно вивчили забудовника та повністю довіряєте йому. Якщо ж потрібно уникнути ризику, краще вибирати об'єкти, вже здані в експлуатацію або практично готові до цього. При цьому безпечно купити квартиру в новобудові на будь-якому етапі будівництва можна на сайті DOM.RIA.

Оформлення паперів: будьте гранично уважні та обережні

В процесі оформлення угоди фахівці рекомендують дуже уважно читати всі договори та документи, які ви підписуєте. Найкраще залучити до цього процесу професійного юриста, який допоможе вам обійти будь-які підводні камені, розгледіти численні хитрощі, якими користуються забудовники.

Як бачите, щоб купити квартиру в новобудові без обману, досить просто бути гранично уважним до деталей. Також можна скористатися допомогою кваліфікованих фахівців, які вбережуть вас навіть від самих найменших ризиків. Якщо вам вдасться грамотна вибрати забудовника, а також отримати повний пакет документів, оформлених в повній відповідності з чинним законодавством, залишається лише дочекатися здачі будинку та готуватися до новосілля!
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
18.05.2018 12:37 761
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.