Як вилікуватися від наркологічної та алкогольної залежності

24.03.2021 в 17:33
1011
Як вилікуватися від наркологічної та алкогольної залежності
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Існує безліч методів лікування, починаючи з самостійних, закінчуючи відвідуванням спеціальної клініки.
На сьогодні половина населення України страждає алкогольною залежністю, а чверть від наркологічної. Очевидно що це дуже погано позначається на здоров'ї людей і вони вже не можуть жити без шкідливих речовин. Щороку в Україні гине близько 50.000 людей, а якщо це тато або мама, то що буде з їхньою дитиною? Хіба цього вони хочуть для своїх дітей? З цими залежностями потрібно боротися й з допомогою професіоналів. Наприклад, реабілітаційний центр Нове Життя має відмінні програми по лікуванню залежності, багато алкоголіків й наркоманів, виходячи звідти почувають себе повністю здоровими.

Як можна вилікувати наркоманію

Лікування ділиться на два види: короткострокове і довгострокове. До короткострокового лікування можна віднести 5 способів:
  1. Чистка крові — цей процес займає в середньому 40 хвилин.
  2. Гіпноз — спеціаліст намагається викликати бажання не вживати наркотики, тривалість процедури близько 2,5 годин.
  3. Голкорефлексотерапія — в пацієнта на його відповідних енергетичних рівнях вколюють голки. В середньому це 12 сеансів, а один триває близько 40 хвилин.
  4. Лікування по теорії — залежного просто розглядають, стежать за тим, коли у нього з'явиться бажання прийняти наркотик і строго забороняють йому цього зробити.
  5. І останнє — це дезінтоксикація. Це процес витіснення морфіну з нервових клітин.
В довгострокове лікування входять 3 способи:
  • 12 кроків міннесотської моделі — це терапія, в якій залежний сам повинен зрозуміти, що лікування починається тільки з нього самого, іншими словами, з його бажанням вилікуватися.
  • Поведінкова терапія — виявлення причин вживання шкідливих речовин.
  • Мотиваційне посилення — швидше за все всі знають, що це. Таке зазвичай у фільмах показують, де безліч наркозалежних людей сидять в кружечку і діляться своїми успіхами з подолання наркологічної хвороби.
Як вилікуватися від наркологічної та алкогольної залежності

Як можна вилікувати алкогольну залежність

Існує безліч методів лікування, починаючи з самостійних, закінчуючи відвідуванням спеціальної клініки. Якщо хворий ще на першій стадії алкоголізму, а їх всього три, можна і вилікуватися без допомоги лікаря. Природно один він не впорається, йому потрібен друг, який буде контролювати його, що потрібно зробити:
  1. Коли алкоголік знову потягнеться за чашкою спиртного, потрібно його обов'язково зупинити. І не дозволяти випивати протягом трьох днів. У цей час органи починають відновлюватися.
  2. Слід частіше виходити на свіже повітря і займатися фізкультурою.
  3. Потрібно позбутися від оточення, які випивають раз за разом.
  4. Головне, щоб хоч одна людина його підтримувала. Це теж буде приносити користь.
  5. І останнє, що потрібно зробити – це заварювати алкоголіку безліч чаїв з корисними травами.
Приблизно через тиждень хворий вилікується від алкогольної залежності, але це в тому випадку, якщо всі вище надані пункти були дотримані. Якщо ні – запевніть його приїхати в центр реабілітації Нове Життя, де йому точно допоможуть.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
24.03.2021 17:33 1011
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.