Як зупинити нудоту: прості рекомендації

26.09.2020 в 11:08
351
Як зупинити нудоту: прості рекомендації
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Ми зібрали прості рекомендації, щоб наступного разу при нудоті ви якомога швидше відчули себе краще.
Блювота — природна реакція організму на вироблення надмірно великої кількості токсинів. Найчастіше це єдиний спосіб, за допомогою якого можна від них позбутися. Тому застуди та отруєння практично завжди супроводжуються нудотою, і в цьому немає нічого страшного.

Набагато страшніше ситуація, коли такі симптоми з'являються ніби з нічого. Тут думки фахівців розділяються: одні вважають, що краще відразу пити ліки від нудоти, інші – що допоможуть тільки народні засоби та час, проведений на свіжому повітрі. Ми зібрали прості рекомендації, щоб наступного разу при нудоті ви якомога швидше відчули себе краще.

Займіть сидяче положення

Лежати або стояти при нудоті не варто, так само як і надмірно напружувати живіт, намагаючись стримати спазми. Сядьте, розслабтеся, постарайтеся абстрагуватися від відчуттів. Активних дій вчиняти не варто.

Кращий варіант — розташуватися біля відкритого вікна, щоб на вас були спрямовані потоки холодного повітря. Якщо жарко — перейдіть до вентилятора, не зловживайте теплом, бо це погіршить ситуацію. Під сильними поривами вітру теж знаходитися не варто — це викличе нові спазми.

Дихайте, щоб не думати про нудоту

Щоб відволіктися від неприємних відчуттів, варто зосередитися на диханні. Ця техніка використовується під час медитації для того, щоб відпустити нав'язливі думки, що заважають проведенню процедури. Глибоко вдихніть і відрахуйте 3-4 рази, потім видихніть. Повторіть дії кілька разів, поки нудота не відступить.

Можете вважати кількість вдихів і видихів, якщо недуга все не відстає. Це особливо ефективно в ситуаціях, коли нудота викликана тривогою. Можна відволіктися на книгу, фільм або комікси, але різкі рухи на екрані часто тільки погіршують становище та змушують почуватися гірше. Тому ми рекомендуємо зупинитися на диханні.
Як зупинити нудоту

Пийте більше рідини

Це не означає, що потрібно одразу випити кілька склянок води. Від таких дій симптоми тільки посиляться: ви й самі, певно, помічали легку нудоту після того, як різко вгамували спрагу. Тому пити потрібно протягом дня, а за нудоти — зовсім маленькими ковтками. Воду бажано взяти холодну, можна опустити в неї лимон.

В жодному разі не пийте теплу воду. Це перевірений спосіб викликати блювоту, і якщо вона не входить у ваші плани, краще не вдавайтеся до цього варіанту. Замість цього зробіть собі гарячий ромашковий чай. Він заспокоїть шлунок і повільно прибере симптоми нудоти.

Випийте засіб проти нудоти

Сучасні препарати від нудоти здатні на неймовірне. Якщо ніяк не виходить позбутися від неприємних симптомів, пошукайте медикаменти у себе в аптечці — там напевно знайдеться щось, що заспокоїть шлунок. Не обирайте ліки з сильною дією, якщо до цього ніколи їх не використовували, бо підвищується ймовірність зазнати побічних ефектів.

Уважно читайте протипоказання. Деякі ліки від нудоти заборонені до використання алергікам, дітям і вагітним, а також людям, що страждають на хронічні хвороби шлунка.

Рецензент: Ольга Летнянчік, лікар, медичний блогер. У 2003 році закінчила Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького, отримала кваліфікацію лікаря.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
26.09.2020 11:08 351
5.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.