Які існують диспропорції у самоврядуванні Польщі

28.03.2017 в 18:38
788
Які існують диспропорції у самоврядуванні Польщі
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Польща швидко ліквідувала існуючі неполадки і ось вже роками стала членом Європейського Союзу, на відміну від України
Польща ще до розвалу Радянського Союзу практично вийшла з-під його, як такого впливу і стала незалежною державою. Наприкінці, тай на початку дев’яностих років минулого століття тут були свої економічні, та політичні труднощі.

Але ця країна з гідністю доволі швидко ліквідувала існуючі неполадки і ось вже роками стала членом Європейського Союзу на відміну від України, яка роками через масову корупцію, а значить розкрадання державного бюджету і майна країни знаходиться в край критичному стані. У Польщі практично у всіх її сферах пройшли відповідні реформи, але звернемо увагу на ринок праці цієї країни.

Тут була успішно проведена реформа самоврядування, але незважаючи на її успіхи Польща залишилася доволі централізованою державою. Ця країна і надалі в основному працює по радянській економічній методиці.

Столиця Польщі Варшава грає і надалі в економічній та фінансовій сфері одну з основних ролей. Звичайно ж диспропорція на рівні економічного розвитку між Варшавою і польськими регіонами не такі значущі як у Росії, але доволі подібні до України. Адже всі владні економічні і фінансові структури у нас розміщені в Києві, а інші промислово розвинені регіони на другому плані.

В Польщі практично всі державні установи і офіси великих підприємств, та маса представництв найбільших міжнародних компаній розміщені в столиці Польщі-Варшаві. Тут величезна відмінність між столицею та великими містами такими як Вроцлав, Краків, та навіть величезним портом Гданськом. Тут за даними міжнародних фахівців існує диспропорційна помилка. Робота в Польщі надається всім іноземним громадянам за наявності робочих віз.

Коли в Польщі проводилися зміни по самоврядуванні то була ідея рівномірного розміщення, як центральних офісів банків, так і офісів компаній гігантів, а також держустанов на кшталт США, та Канади, а також подібно Німеччині, чи Швеції. Але як видно тут перемогли так звані «радянські навики» бо практично роль столиці значно поширилася. Робота в Чехії значно приваблива для громадян східної Європи.

Найбільше вакансій в цій країні її столиці Празі. Як і по всій Чехії тут потрібні працівники різних на то професій і різної кваліфікації. Масові вакансії в країні токарів, а також зварювальників, та працівників у будівельній сфері. Великим попитом вважаються працівники готельних і ресторанних бізнесових структур. Жінки в Празі знайдуть масу вакансій на фабриках легкої промисловості, та роботу в барах, чи ресторанах, або готелях.

Заробітна плата тут залежить від кваліфікації робітника, адже кваліфікований працівник може отримувати місячну оплату праці в розмірі тисячу доларів США. Проживання роботодавцем в основному надається безкоштовно. В Чехії надається можливість перекваліфікації.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
28.03.2017 18:38 788
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.