«Небезпечна гра»: спортивна драма і шпигунський трилер, натхненний реальними подіями української історії (відео)

03.11.2021 в 19:55
1431
«Небезпечна гра»: спортивна драма і шпигунський трилер, натхненний реальними подіями української історії (відео)
© Пресс-служба
Стрічка є спортивною драмою про тріумфальні перемоги українських спортсменів на футбольному полі.
З’явився перший трейлер майбутнього фільму "Небезпечна гра" — чи не найпершого українського політичного трилера, який був натхненний реальними подіями з нещодавньої історії України. Водночас ця стрічка є спортивною драмою про тріумфальні перемоги українських спортсменів на футбольному полі.

Історія, яка становить сюжетну канву "Небезпечної гри", раніше ніколи і ніким не була розказана — ні у ЗМІ, ні в документальній, ні в художній літературі. Ще б пак: адже йдеться про історію протистояння українського футбольного клубу і його тренера двом політичним кланам. У своїй боротьбі за владу представники партійної еліти і високопоставлені співробітники КДБ намагаються використовувати успіхи українського клубу, який тріумфально виграє Кубок кубків УЄФА 2 травня 1986.

Особливого драматизму цьому протистоянню додає історичне тло — Чорнобильська катастрофа. В той час, коли наші футболісти борються за перемогу, український уряд робить все можливе для того, щоб приховати від народу справжні наслідки аварії на ЧАЕС.

За персонажами "Небезпечної гри" стоять реальні історичні особи, яких можна легко впізнати. Центральна і найбільш драматична постать фільму — тренер, який змушений протистояти небезпечній грі з високопоставленими силовиками, та водночас вести команду до перемоги в небезпечні для українського суспільства часи.

У цій історії український футбольний клуб, який використовує передові досягнення світового спорту на противагу радянським, стає метафорою українського суспільства, яке вступає в боротьбу за рух в цивілізований західний світ.

Авторами сценарію фільму виступили Денис Замрій (відомий за сценаріями до таких фільмів, як "Той, хто пройшов крізь вогонь", "Полювання на Вервольфа", "7 днів до весілля", "Не намагайтеся зрозуміти жінку", "Лікар Філатов" та інші) і Сергій Саломатін. Продюсери — Олексій Комаровський та Сергій Саломатін. Режисер трейлеру — Олексій Комаровський. Виробництво — продакшн-компанія IdeaFilms.

У головних ролях задіяні Олександр Першин, Олександр Третьяченко та Сергій Кучеренко. Проєкт реалізовано за підтримки Українського культурного фонду.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
03.11.2021 19:55 1431
4.0 // 1
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.