Оздоблення квартир в новобудовах: види та особливості ремонту

21.05.2018 в 14:02
872
Оздоблення квартир в новобудовах: види та особливості ремонту
Фото: з відкритих джерел
Найдешевший варіант — чорнова обробка квартири. Більш дорогий і, як правило, найбільш затребуваний на ринку — під чистове оздоблення
Тип обробки квартир в новобудовах може варіюватися в залежності від пропозицій забудовника та переваг замовника. Вибір обробки відбувається на попередньому етапі, будівельна компанія та замовник укладають договір, в якому обмовляються всі нюанси обробки приміщення.

Найдешевший варіант — чорнова обробка квартири. Більш дорогий і, як правило, найбільш затребуваний на ринку — під чистове оздоблення.

Окремий варіант — квартира «під ключ», де проводиться фінішна обробка приміщення. Остання категорія відрізняється підвищеною вартістю, з огляду на зниження подальших витрат замовника.

Зміст статті

  1. Чорнова обробка
  2. Чистова обробка
  3. Фінішна обробка
  4. Оздоблення «під ключ»
  5. Недоліки обробки «під ключ»

Чорнова обробка

Чорнова обробка — оптимальний варіант для категорії замовників, що бажають самостійно планувати дизайн квартири та вносити необхідні зміни в процесі ремонту. Вона передбачає:
  • наявність певної кількості вільного часу;
  • необхідно знайти фахівців для складання дизайн-проекту та його подальшої реалізації;
  • як результат — мінімальна ринкова вартість квартири, при цьому витрати на проведення подальших ремонтних робіт залежать виключно від індивідуальних переваг замовника.
Чорнова обробка актуальна для категорії елітного житла. Тому що дозволяє повністю реалізувати бажання власника квартири в плані подальшого ремонту та оформлення. У такій квартирі можна проконтролювати якість виконання всіх робіт, від штукатурення стін до установки розеток та вимикачів.
чистова обробка

Чистова обробка

Другий варіант також вимагає додаткових витрат на пошук та придбання будівельних матеріалів. При цьому можлива часткова економія, за умови, що всі ремонтні роботи будуть виконуватися силами власників квартири, без залучення найманих працівників. Це дозволяє оптимізувати витрати на ремонт враховуючи особливості придбаного житла.

Квартира що має чистову обробку передбачає подальший косметичний ремонт. Тобто стіни вже вирівняні та оштукатурені, а всі елементи комунікацій вже розведені до відповідних точок підключення. Відповідно власник, як в разі чорновою обробкою, може сам скласти дизайн-проект та визначитися з майбутнім косметичним ремонтом.

Фінішна обробка

Квартири що має фінішну обробку не передбачають проведення власником капітального ремонту. Забудовник здає житло з рівними оштукатуреними поверхнями. При цьому варіанти фінішної обробки можуть відрізнятися в залежності від пропозицій будівельної компанії. Наприклад, замовник може отримати квартиру з покриттям підлоги, встановленою сантехнікою та іншими елементами оформлення.

Одна з переваг фінішної обробки — витрати нового власника зводяться тільки до закупівлі меблів та необхідних декоративних елементів, для створення індивідуального дизайну в приміщенні. Однак вартість подібних робіт може варіюватися. Різні забудовники можуть запропонувати кілька рішень, причому замовник приймає роботу як є.
фінішна обробка

Оздоблення «під ключ»

Житло що має обробку «під ключ» — один з найпопулярніших варіантів серед покупців квартир в сегменті елітного класу. За даними статистики близько 30% покупців вважають за краще купувати саме такий варіант обробки. Але це характерно тільки для дорогих рішень. Елітне житло передбачає індивідуальний дизайн-проект розроблений за безпосередньої участі власника квартири.

Квартира з обробкою «під ключ» відрізняється від попередніх варіантів низкою переваг:
  • Власники житла можуть в'їхати в нову квартиру відразу після здачі об'єкта, та не витрачати час на пошуки дизайнера та бригади робітників.
  • До того ж нема потреби шукати та купувати додаткові будівельні матеріали.
Варіант обробки «під ключ» користується попитом у покупців різного віку. При цьому обрати квартиру з ремонтом будь-якого типу можна на сайті DOM.RIA. Сайт відрізняється величезною базою первинної нерухомості у різних регіонах України, що дозволяє кожному клієнту вибирати варіант відповідно до власних уподобань.

Недоліки обробки «під ключ»

Попри очевидні переваги, типовий дизайн-проект відрізняється рядом недоліків, які для певних покупців можуть стати вирішальними. Наприклад, відсутнє таке поняття як «індивідуальний дизайн». Власник квартири отримує вже готове оформлення та може внести мінімум змін, що не дозволяє в повній мірі реалізувати свій погляд на інтер'єр.
  • Квартира шо має шаблонний дизайн не підійде покупцям, які вважають за краще певні дизайнерські рішення.
  • Дуже часто готове рішення не виправдовує очікування власника, та йому доводиться витрачати додатковий час та кошти на новий ремонт.
  • Економія при покупці квартири з шаблонним оформленням також сумнівна.
У будь-якому випадку, вибір оздоблення квартири в новобудові залежить тільки від побажань замовника. При цьому будь-який варіант обробки житла може відрізнятися від загальноприйнятих стандартів, в залежності від компанії, яка здійснює будівництво об'єкта нерухомості.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
21.05.2018 14:02 872
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.