Різниця в ціні на газобетон взимку і навесні

10.11.2020 в 18:35
491
Різниця в ціні на газобетон взимку і навесні
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Купуючи газоблоки взимку, можна заощадити не тільки на матеріалі, але і на його доставці. У зимовий час замовлень у логістичних компаній менше.
Газобетонний блок — матеріал, ціна на який суттєво змінюється протягом року. З грудня по березень вартість газоблоку найнижча: нижче середньорічної ціни на 10-20%. Навесні вартість матеріалу починає рости і до початку осені досягає свого максимуму + 20-30% до середньорічної ціни. Таким чином, можна зробити висновок, що купувати газобетонні блоки для будівництва потрібно взимку.

Чому взимку ціна на газобетон падає

Основні споживачі газоблоку зовсім не приватні забудовники. На їх частку доводиться приблизно 40% усього реалізованого в Україні газобетону. Основні покупці — це великі забудовники, які закуповують газобетонні блоки для монолітно-каркасних будинків і споруд. Бетонування монолітного каркаса відповідно до СНиП виконується при температурі не нижче +5 С, а значить і обсяг будівельно-монтажних робіт в зимовий час не те що падає, а практично повністю заморожується.

При цьому заводи з випуску газобетону працюють цілий рік, випускаючи щомісяця приблизно однакову кількість блоків. Звичайно, взимку завод працює в основному на склад, але ж виробництва завжди потрібні «живі» гроші, тому виробники істотно знижують ціни на газоблок, щоб розвантажити склади і отримати прибуток.
будинок з газоблоку

Вартість доставки газоблоку

Купуючи газобетонні блоки взимку можна не тільки заощадити на матеріалі, але і на його доставку. У зимовий час замовлень у логістичних компаній менше, ніж влітку, тому вони пропонують більш вигідні тарифи на свої послуги. При цьому потрібно врахувати стан під'їзних шляхів до ділянки, де будуть розвантажуватися газоблоки.

Як організувати зберігання

Починати будівництво ви все одно будете тільки тоді, коли встановиться стабільна плюсова температура. Якщо монолітний фундамент готовий, то використовуючи теплоізоляційний клей для газобетону можна виконувати кладку при до -15 С. Якщо ж фундамент ще не готовий, то потрібно подбати про зберігання газобетонних блоків до весни.
зберігання газоблоку
Хороший виробник постачає газобетон на дерев'яних піддонах. Кожен кубометр упакований в щільну поліетиленову плівку, яка надійно захищає матеріал від опадів. Не допускається зберігати газобетон на землі без піддону. Ніздрюватий бетон «тягне» вологу з землі, тому за час зберігання блок набере багато води, яка перетвориться на лід при негативних температурах і буде руйнувати структуру блоку зсередини. Упакований газоблок на дерев'яному піддоні може зберігатися до 24 місяців без втрати експлуатаційних якостей.

Якщо ви вирішили купити газобетон взимку, то перед початком будівництва фахівці в сфері будівництва рекомендують розпакувати блоки і просушити їх протягом декількох днів на сонці.

Висновок

Купуючи газобетон взимку можна заплатити на 10-20% менше. Це без сумніву відмінний спосіб здешевити будівництво без втрати якості. Але перед покупкою потрібно врахувати два моменти: 1) можливість доставки матеріалу на ділянку (не до всіх ділянках можна під'їхати взимку); 2) організація місця зберігання газобетону.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
10.11.2020 18:35 491
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.