Особливості придбання засобів для захисту рослин

03.01.2018 в 20:05
978
Особливості придбання засобів для захисту рослин
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Одного універсального засобу поки не існує, тому не варто вірити, якщо вам хтось подібне говорить.

Максимально можливий врожай можна отримати лише за допомогою професійного догляду за культурними рослинами. Великі аграрні підприємства давно використовують цей метод, адже для них втрата врожаю — це не тільки голодна країна, а й втрата значної частини прибутку, яку вони планували отримати. Це зарплата працівників підприємств, обслуговування техніки, закупівля посівного матеріалу, оренда приміщень та полів.

Втрата врожаю може призвести до великих збитків, спеціально для цього розроблені засоби захисту рослин (детальну інформацію можна знайти на сторінці агромаркету з ЗЗР), за допомогою яких можна уникнути багатьох бід.

Для городників та садівників любителів, ЗЗР бувають у вигляді дрібної упаковки, яку зручно зберігати і використовувати. Як показує багаторічна практика, Засоби для захисту здатні зберегти до 30% врожаю, який, без спеціального догляду, ми втрачаємо щорічно.

Якими бувають засоби для захисту городу

Існує досить багато видів препаратів для догляду за культурами, з яких кожен відповідає за щось окреме. Одного універсального засобу поки не існує, тому не варто вірити, якщо вам хтось подібне говорить. Є такі, які можуть зміцнити імунітет рослини, але це не вічне, а на якийсь певний період. Розгляньмо кожен препарат окремо:

  1. Інсектициди — необхідна обробка кілька разів на рік для боротьби із комахами. Розпилення під час цвітіння та на плоди заборонена;
  2. Гербіциди — полегшують боротьбу із бур'янами, скорочують час вашого перебування на городі, щоб присвятити його сім'ї;
  3. Родентициди — відлякують птахів й гризунів від зернових, бобових рослин.
  4. Фунгіциди — допомагають впоратися з грибковими хворобами, джерелом яких може бути все, що завгодно. Є профілактичні препарати та лікувальні;
  5. Протруйники — потрібні для обробки насіння та цибулин від можливих грибкових бактерій, препарат здатний забезпечити імунітетом посівний матеріал на декілька тижнів після сходів;
  6. Десиканти, стимулятори росту — в цілому вони мають один й ту саму властивість, оскільки включають природні процеси, які з якихось причини ослабли (винуватцем може бути холодне літо, часті дощі, недостатність сонячного світла).

Сучасні засоби захисту не завдають шкоди навколишньому середовищу, флорі та фауні. Їх формула побудована таким чином, що працюють вони цілеспрямовано проти шкідника.

Де купити ЗЗР в Україні та як зберігати?

Придбати ЗЗР можна будь-яким зручним вам способом, особисто я використовую для таких цілей інтернет, адже це швидко, зручно та на багато дешевше, ніж в спеціалізованих магазинах. Покупку забираю самостійно в магазині або на поштовому відділенні. Важливо одразу перевірити цілісність і терміни придатності препаратів, щоб не підсунули прострочення.

Зберігати препарати просто, якщо так трапилося, що засіб залишився, одразу потрібно добре спакувати його та заховати в закрите від вологи й світла місце до самої весни. Виробник не рекомендує зберігати вже підготовлений до роботи засіб, адже він може втратити свої властивості.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
03.01.2018 20:05 978
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.