10 причин їсти більше риби

22.11.2022 в 20:16
386
10 причин їсти більше риби
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Однією з умов повноцінного та збалансованого харчування є споживання рибо- і морепродуктів не рідше 2-3 разів у тиждень.

Коли говорять про найбільш корисні харчові продукти, то зазвичай однією з перших згадують рибу. Проте яку саме роль відіграють рибні страви для людських організмів та які види риби вважаються найкориснішими, знають не всі.

Чим корисна риба для дітей і дорослих?

В наш час можна купити рибу практично будь-якого виду. На додаток, аби отримати до столу свіжу, заморожену чи закопчену тушку, тепер можна навіть не виходити з дому, а замовити продукт через інтернет з доставкою. В Києві, до прикладу, таку послугу надає супермаркет Novus. Проте навіть за таких умов чимало людей рибні страви споживають надто рідко. І цей факт викликає серйозне занепокоєння у лікарів.

Однією з умов повноцінного та збалансованого харчування є споживання рибо- і морепродуктів не рідше 2-3 разів у тиждень. Річ у тім, що в рибі міститься чимало компонентів, вкрай важливих для формування та правильної роботи всього організму.

Можна назвати як мінімум 10 причин, чому дітям та дорослим варто споживати рибу якомога частіше:

  1. Містить вітамін D, необхідний для правильного засвоєння кальцію, а також для зміцнення імунітету, підтримання здоров’я кісток і шкіри.
  2. Допомагає боротися з безсонням — знову ж таки завдяки наявності вітаміну D.
  3. Містить багато Омега-3 — жирної кислоти, яка корисна для серцево-судинної системи, очей.
  4. Допомагає знижувати «поганий» холестерин.
  5. Покращує метаболізм, чим корисна для людей з зайвою вагою.
  6. Дітям у час посилених розумових навантажень допомагає краще концентруватися.
  7. Містить комплекс мінералів, амінокислот та жирних кислот, які корисні для людей з хронічними захворюваннями суглобів.
  8. Риба жирних сортів (містить максимум Омега-3) знижує ризик розвитку автоімунних захворювань (діабет 1 типу, розсіяний склероз, ревматоїдний артрит тощо).
  9. Допомагає підтримувати кров’яний тиск у нормі в людей, схильних до гіпертонії.
  10. Амінокислоти, з яких складаються рибні білки, допомагають швидше відновлюватися м’язам після тренувань, а також сприяють швидкому нарощуванню мускулатури.

І навіть це ще не повний перелік корисних властивостей рибних страв.

Яка риба найкорисніша?

риба

Науковці давно ведуть суперечку щодо найкорисніших сортів риби. Одним з найцінніших для людини вважається дикий атлантичний лосось.

Однак із дешевших варіантів теж можна отримати чимало користі. Скажімо, оселедець чи скумбрія також містять багато Омега-3, а коштують дешевше. Не варто недооцінювати цінність анчоусів, форелі, мойви, хека тощо.

І найважливіше правило: корисна риба — це свіжа (не протермінована) риба. Тому купувати такий продукт варто в магазинах з хорошою репутацією.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
22.11.2022 20:16 386
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.