4G антени: різновиди та призначення

02.10.2022 в 03:43
569
4G антени: різновиди та призначення
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Вирішити проблемуслабкого сигналу можна досить просто, а саме придбанням антени для 4G, яка виступає як підсилювач.

Мережі 4G функціонують вже досить довгий час і до сьогодні переважна більшість операторів значно розширила зону своїх покриттів, завдяки чому ними можуть користуватися не тільки жителі великих міст, а й користувачі з невеликих населених пунктів.

Тим не менш, у багатьох з них все одно виникають труднощі з підключенням через слабкий сигнал. Провайдери особливо не рвуться вирішувати цю проблему, бо витрати на обладнання дуже великі, а дохід від малонаселених міст – навпаки, і це просто економічно невигідно. Але вирішити цю проблему можна досить просто самостійно, а саме придбанням антени для 4G, яка виступає як підсилювач.

Антени 4G – що це?

Під найменуванням 4G мається на увазі четверте покоління мобільної мережі, а антени 4G призначені для посилення її сигналу, завдяки чому користувачі мають можливість задовольнятися стабільним з'єднанням практично звідусіль.

Синонімом даної технології виступає позначення «LTE», яке також може фігурувати в характеристиках різних пристроїв, наприклад смартфонів, планшетів та інших девайсів.

Переваги

4G антени виконують безліч корисних функцій:

  1. Забезпечення більш швидкого завантаження даних.
  2. Прискорення процесу опрацювання інформації.
  3. Високий рівень захисту з'єднання.
  4. Підтримка підключень кількох користувачів до одного роутера.
  5. Стабільне з'єднання та скачування різноманітного контенту.

4G антени: різновиди та призначення

Різновиди

4G антени на сайті класифікують на три основні різновиди:

  1. Панельні.
  2. Всеспрямовані.
  3. Параболічні.

Найбільш поширеним варіантом виступають саме панельні антени. Такі моделі мають досить велику зону спрямованості, що значно спрощує процес налаштування пристрою. Вони бувають квадратними та ромбоподібними.

Всеспрямовані антени для роутерів також мають чималий попит серед споживачів. Основна перевага такого пристрою полягає у його компактних розмірах. Таку модель антени не потрібно направляти до базової станції, тому вони є мобільними та підлягають монтажу навіть у транспорті. Вони можуть використовуватися також і в міській місцевості, де вежі розташовані у віддалених точках.

Параболічні антени є найбільш актуальними на сьогоднішній день, оскільки оптимально підходять для отримання потужного сигналу. Але вони мають досить велику вагу і габарити, через що монтаж такого пристосування не найпростіший. Налаштувати таку антену можна лише по горизонталі.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
02.10.2022 03:43 569
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.