Букети півоній: як обрати найкращі квіти в подарунок

16.07.2021 в 09:42
610
Букети півоній: як обрати найкращі квіти в подарунок
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Щоб презентувати красивий квітковий подарунок, який відповідає приводу свята, потрібно трохи розбиратися, які півонії дарувати.
Красиву квітку півонію зазвичай звикли бачити в садках та на клумбах. Але ця рослина також має статус гарного подарунку, що можна презентувати як на романтичному побачені, так і на масштабному урочистому святі. Треба лише правильно підібрати колір та оформлення квіткової композиції. Флористи використовують півонії для створення ефектних весільних букетів, бо ці квіти добре пасують до образу нареченої та гарно поєднуються з іншими рослинами.

Основні правила вибору

Півонії — весняні квіти, що масово розпускаються наприкінці травня та продовжують квітнути до кінця червня. Особливістю рослини є багатий повний бутон. Завдяки великим квіткам букет можна скласти всього з трьох рослин.

Перед тим, як купити букет півонії, треба впевнитися в якості та свіжості квітів:
  1. Якщо бутони повністю розкрилися, букет простоїть не більше тижня. Потрібно обирати квіти, що розкрилися не до кінця. Не треба турбуватися, що вони не будуть пишними в букеті, — професійні флористи доповнять композицію іншими квітами або різними за пишністю суцвіттями.
  2. Стебло рослини повинно бути товстим та щільним. Якщо у квітки тоненька стеблина, вона не зможе забезпечити достатнє живлення бутону. Зрізаний край стебла повинний бути зеленим, що говорить про недавнє зрізання квітки.
  3. Слід перевірити нижні суцвіття півонії. На дотик бутони свіжих рослин досить пружні. Якщо це не так, півонія почала в’янути.
Багатий асортимент квітів оптом та в роздріб можна замовити у магазині GoldenFlora. Півоній нараховується понад 100 сортів. Серед них є махрові та напівмахрові квіти з повними великими квітками. Деякі з них мають однотонний колір, інші — поєднання схожих або контрастних відтінків. Квіти органічно виглядають у різноманітних композиціях.

Як обрати букет за кольором

букет півоній
Щоб презентувати красивий квітковий подарунок, який відповідає приводу свята, треба трохи розбиратися, які півонії дарувати. Букет з півоній можна вручити на день народження, на романтичному побаченні, на професійне свято. Квіти чудово виглядають у весільних букетах наречених. Вибір півоній за кольором:
  • червоні — символізують пристрасть, кохання, сильні почуття, їх дарують коханим жінкам;
  • рожеві — говорять про ніжність, чуттєвість, довіру, чистоту, тому краще дарувати рожеві півонії дівчатам та молодим жінкам;
  • бордові, вишневі — презентують жінкам у віці, наприклад, колегам по роботі, вчителям;
  • білі, кремові — символізують невинність та благородство, підходять для презентів молодим жінкам;
  • оранжеві — квіти говорять про успіх, багатство, цілеспрямованість, можна дарувати подругам.
Взагалі вибір кольору — це власна справа, адже вподобання досить різноманітні. Півонії в композиціях гарно доповнюються фрезіями, трояндами, орхідеями, еустомами, альстромеріями та іншими рослинами.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
16.07.2021 09:42 610
4.8 // 4
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.