Де в Україні можна обмінювати валюту?

29.04.2021 в 10:11
642
Де в Україні можна обмінювати валюту?
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Окрім банківських установ, в Україні дозвіл Національного банку на операції з обміну валюти отримали близько 30 компаній.
Майже щодня в Україні спостерігаються зміни валютного курсу. Так що питання пошуку найприбутковішого варіанті обміну завжди актуальне, незалежно від того, плануєте ви відвідати іншу країну чи заробити на валютних стрибках. Як можна виконати обмін з мінімальними ризиками й максимальною безпекою.

Відвідати обмінник

Найпростіший метод перевести фунти в гривні й навпаки — сходити в обмінник. Окрім банків, в Україні дозвіл Нацбанку на операції з обміну валюти отримали близько 30 компаній. Під їхнім керівництвом знаходяться сотні обмінних пунктів.

Як правило, обмінні пункти пропонують більш вигідний курс, аніж у відділеннях банків. Це пояснюється тим, що на фінансові компанії не розповсюджуються правила щодо чіткого дотримання валютної позиції, вони не завжди суворі щодо заходів безпеки касирів і клієнтів.

Але є у небанківсього обміну валют і свої підводні камені. Порівняти курс в обмінниках складно, оскільки вони не публікують власну статистику і їх легко можна сплутати з тіньовими конторами. Аби не мати справ з шахраями, вважливо перевірити, чи є компанія в переліку легальних торговців від НБУ.

Обмін в Інтернеті

З 2019 року в Україні діє закон «Про валюту», котрий дозволяє виконувати операції з обміну для населення в додатках.  Курс таких операцій часто вигідніший, ніж в обмінниках, оскільки не треба тратити гроші на доставку готівки у філію і наймати великий штат працівників. В Інтернеті курс обміну валюти встановлюється єдиний на всю державу, але в певних містах він може відрізнятись внаслідок регіональної специфіки.
онлайн обмін валюти
Плюси обміну валюти у Всесвітній мережі:
  • Це найшвидший і найбезпечніший метод.
  • Фінансові транзакції доступні 24 години на добу 7 днів на тиждень.
  • Виконувати операції можна за рахунок кредитного капіталу.
Єдина умова — в користувача має бути валютна картка.

Гроші перед виїздом

Кілька років тому країну сколихнув скандал, коли в ЗМІ з’явилась світлина пункту обміну в аеропорту «Бориспіль». Там пропонували мандрівникам купити долар за ціною 25,65 грн, а продати за курсом 21,45 грн за один американський грошовий знак. Різниця між купівлею і продажем майже 5 гривень.

Любителі подорожей мають пам’ятати, що курс в обмінних пунктах, котрі розміщуються в аеропортах чи в центрі міста, коло важливих туристичних точок, не завжди буває вигідним. А якщо мова йде про аеропорт «Бориспіль», то тут будь-які грошові операції категорично невигідні.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
29.04.2021 10:11 642
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.