Дитячі ліжка — обираємо правильно

05.11.2021 в 20:50
416
Дитячі ліжка — обираємо правильно
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Читайте в статті про різновиди та особливості дитячих ліжок, а також про те, на що потрібно звернути увагу при виборі.
Здоровий сон — абсолютно необхідна умова для правильних зростання та розвитку вашої дитини. І вимоги до дитячого спального місця також зрозумілі:
  • свіже повітря та його хороша циркуляція в кімнаті;
  • гіпоалергенний досить жорсткий матрац;
  • лише екологічно чисті матеріали у дитячій;
  • міцність та стійкість всіх меблевих елементів;
  • відповідність спального місця віку та розмірам дитини.
Тому дитяче ліжко потрібно обирати правильно. Дитячі ліжка можна розділити на кілька груп за різними ознаками, з яких принципово важливими є матеріал, з якого виготовлено ліжко, модифікація ліжка та вік дитини.
дитяче ліжко

Матеріали, з яких виготовляють дитячі ліжка

Сьогодні в Україні ви можете зустріти дитячі ліжка, виготовлені з різних матеріалів. Найпопулярніший матеріал, до якого з довірою ставиться більшість батьків — це натуральне дерево. «Дитячі ліжка з дерева» — один із найпопулярніших запитів щодо дитячих меблів в Інтернеті.

Однак дерево — не єдиний матеріал, з якого може бути виготовлене якісне дитяче ліжко. ДСП та МДФ надають масу можливостей при виборі кольору та фактури, до того ж ліжка з ціх матеріалів більш доступні за ціною. Головне, проконтролюйте наявність сертифікатів СЕС у таких ліжок. До речі, і у випадку з дерев'яними ліжечками дитячими такий контроль теж зайвим не буде.

Інші варіанти — ліжка з металу та м'які ліжка — частіше використовуються як ліжко підліткове. Вони надійні, зручні в експлуатації та дуже ефектно виглядають. Для підлітків остання якість особливо важлива.

дитяче ліжко

Модифікації дитячих ліжок

  • Дитячі ліжечка для новонароджених. Проста та перевірена часом модель з регульованою висотою днища ліжка. Можуть бути оснащені механізмом гойдання або виготовлятися без нього. Іноді знизу ліжечка є ящики для зберігання речей.
  • Дитячі ліжечка трансформери «зростають» разом із малюком. Спочатку таке ліжко виконує функції ліжка для немовлят. Потім його перезбирають, і виходить повноцінне ліжко, яким дитина може користуватися до самої школи. Точніше, до того моменту, поки її зріст не досягне 95 см.
  • Односпальне ліжко. Звичайне дитяче ліжко. Може бути укомплектована ящиками для зберігання речей. Зустрічаються моделі у вигляді машинок.
  • Односпальне ліжко-диван. Все ті ж функції, що й попередньої моделі, але крім узголів'я та узніжжя таке ліжко має ще спинку. Зручне для розташування вздовж стіни.
  • Ліжко дитяче двоярусне, воно ж ліжко-горище. На верхньому ярусі розташоване спальне місце, а знизу можуть бути як шафа та/або письмовий стіл (ліжко для однієї дитини), так і друге спальне місце (ліжко для двох дітей).
дитяче ліжко

Будь-яке з ліжок може використовуватись як дитяче ліжко з бортиками. Бортик захистить малюка від падіння з ліжка під час сну. Бортик може бути як стаціонарним, так і знімним. Адже з віком потреба у ньому відпадає.

Дитячі ліжка для хлопчиків та дитячі ліжка для дівчат принципових відмінностей не мають. Хіба що виключно за колірним рішенням чи дизайном, але це — з того часу, коли хлопчики мали бути в блакитному, а дівчатка — виключно в рожевому.

Сьогодні гендерні відмінності стираються, і дівчинка цілком може віддати перевагу ліжку-машинці в стилі поліцейської машини. А хлопчик зупинить свій вибір на стильному м'якому ліжку, оббитому сірим велюром.

Головне, щоб вашій дитині було зручно та приємно спати на вибраному ліжку. А вибрати якісні, зручні та красиві дитячі меблі тут https://style-comfort.com.ua/uk/category/detskaya-mebel.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
05.11.2021 20:50 416
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.