Для чого потрібен SSL-сертифікат і як його отримати

24.10.2021 в 17:55
643
Для чого потрібен SSL-сертифікат і як його отримати
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
SSL-сертифікати призначені для захисту даних реально діючих юридичних організацій, корпорацій та компаній.
SSL-сертифікат – це цифровий метод, що дозволяє визначити справжність будь-якого веб-сайту і скористатися зашифрованим з'єднанням. Скорочена назва SSL значить Secure Sockets Layer, тобто створення безпеки, завдяки зашифрованому з'єднанню між сайтом і браузером. Щоб скористатися усіма перевагами, необхідно купити ssl, а після пройти простий процес перевірки в спеціальному центрі. Всім організаціям, які бажають надійно захистити дані власного веб-сайту, потрібно додавати SSL-сертифікати. Такий підхід допоможе зберегти в цілості всі проведені онлайн-транзакції і особисті дані клієнтів.

Як можна отримати SSL-сертифікат

Всього існує три способи отримання протоколу, це:
  • створити самостійно;
  • замовити;
  • придбати комерційний платний SSL.

Для кого підійде SSL

Дана система захисту є престижною, надійною і разом з тим дорогою. SSL-сертифікати призначені для захисту даних реально діючих юридичних організацій, корпорацій та компаній. Сертифікат необхідний для шифрування засобів зв'язку між веб-сайтом і використовуваним браузером. Це важливо, особливо, якщо для використання сайту, клієнтам потрібно вводити будь-які особисті дані. Наприклад, логін і пароль, паспортні дані та інформацію про кредитні картки. Також сертифікат гарантує отримання й інших переваг.
Для чого потрібен SSL-сертифікат і як його отримати

Довіра до веб-сайту

Як правило, всі великі компанії і корпорації користуються SSL-сертифікатами. Користувачі це розуміють і тому довіряють свої особисті дані, не боячись за їх збереження.

Ранжування в пошукових системах краще

Пошукова система Гугл не раз затверджувала, що використання HTTPS протоколу є одним з головних факторів сортування веб-сайтів в пошукових системах. Яндекс за підтримки даного протоколу бере участь в ранжируванні сайтів на рівних. При цьому пошукова система Яндекс заявляє, що придбати SSL-сертифікати необхідно, якщо на сайті плануються покупки та інші операції пов'язані з банківськими переказами. В процесі вибору сертифікатів для сайту компанії, важливо поцікавитися якимись протоколами користуються потенційні конкуренти і просто аналогічні організації, з великим потоком користувачів. Крім того, потрібно врахувати, що сторінки з HTTPS упорядковано в Гугл пошуковику вище за інших. Знаючи цю інформацію, ви зможете залучити до сайту нових користувачів і підняти ресурс на вищі строки в пошукових системах.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
24.10.2021 17:55 643
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.