Для чого потрібна дератизація приміщень?

17.11.2022 в 16:44
461
Для чого потрібна дератизація приміщень?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб позбутися гризунів, застосовується кілька ефективних методик.

Якщо у приміщенні з'являються гризуни, це може стати причиною виникнення певних проблем та незручностей. Крім того, гризуни нерідко розповсюджують небезпечні захворювання. Саме тому виникає потреба у активній боротьбі. Для цього нерідко проводиться дератизація приміщень, за допомогою якої можна позбавитися шкідників швидко та ефективно.

Які засоби боротьби використовуються?

Щоб позбутися гризунів, застосовується кілька ефективних методик.

Фізична методика

Ця технологія найчастіше використовується у весняний період на тих об’єктах, де неможливо користуватися хімікатами. Зумовлено це тим, що в цей час гризуни практично не мають корму, тому їх простіше заманити в пастки, де є «смачна приманка». До таких об'єктів належать:

  • школи;
  • лікарні;
  • певні підприємства харчової промисловості.

Таким чином професіонали компанії https://www.orkin.com.ua/ мжуть знищити усю популяцію без складнощів.

Біологічний спосіб

Відмінна риса цієї технології полягає у використанні природних відлякувачів, які зустрічаються в живій природі. Наприклад, можна використовувати кішок, мангустів, собак. Цей спосіб виділяється як простотою реалізації, так й безпекою.

Акустичний спосіб

Якщо необхідно вивести гризунів з території складу, житлового будинку або офісу, варто скористатися акустичною дератизацією. Для того, щоб реалізувати цю технологію, необхідно користуватися спеціально підготовленими пристроями. Звук, що надходить від подібних пристроїв, не уловлюється людським вухом. Але на гризунів безпосередньо впливає.

Для чого потрібна дератизація приміщень?

Профілактичні заходи

Щоб успішно позбутися гризунів і виключити їхню повторну появу, потрібно виконувати кілька правил:

  • Всі продукти харчування повинні зберігатись у спеціально підготовлених контейнерах, усередину яких не потраплять гризуни.
  • Обов'язково із приміщень слід своєчасно прибирати всі залишки їжі, сміття. Адже саме вони приваблюють гризунів.
  • У деяких приміщеннях варто розташовувати різні пастки та пристрої, за допомогою яких можна запобігти доступу гризунів та інших шкідників до приміщення.
  • Вентиляційні системи слід комплектувати металевими сітками з невеликими осередками. Адже нерідко саме через вентиляційні системи всередину проникають гризуни.

Для того, щоб досить швидко позбутися гризунів, слід правильно вибирати спосіб. Додатково потрібно проводити профілактичні заходи, за допомогою яких можна знизити ймовірність їхньої повторної появи. Боротьбу повинні виконувати спеціалісти.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
17.11.2022 16:44 461
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.