Для чого призначене УЗД і в чому його відмінність від МРТ

23.09.2021 в 14:17
523
Для чого призначене УЗД і в чому його відмінність від МРТ
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
УЗД підходить для всіх органів, крім головного мозку та опорно-рухового апарату.
Сьогодні за допомогою ультразвукового дослідження можна дізнатися стан практично всіх органів. Ця технологія відома вже багато років, протягом яких вона постійно вдосконалюється. Завдяки невеликій ціні послуги і широкому поширенню, пацієнтам часто радять пройти УЗД у фахівців в разі хвороби або при плановому огляді. До того ж цей метод є абсолютно нешкідливим, навіть в період вагітності.

Області застосування УЗД

Ультразвукового дослідження найчастіше піддаються різні внутрішні органи:
  • серце і інші елементи серцево-судинної системи;
  • печінка, підшлункова залоза, а також всі органи шлунково-кишкового тракту;
  • нирки і щитовидна залоза;
  • м'язи і окремі суглоби;
  • великі вузли нервової системи;
  • органи чоловічої та жіночої статевої системи.
Крім того, за допомогою УЗД можна вивчити головний мозок у немовлят. Але після того, як дітям виповнюється 1 рік, цей орган стає недоступний для сканування через кісткову тканину. Цей метод обстеження також залишається незамінним в акушерстві, через те, що він дозволяє отримати докладне зображення плоду на різних стадіях його розвитку. В результаті можна відзначити, що метод УЗД підходить для всіх органів, крім головного мозку та опорно-рухового апарату.
Для чого призначене УЗД і в чому його відмінність від МРТ

Вимоги до проведення УЗД

Результат дослідження органів за допомогою УЗД безпосередньо залежить від компетентності фахівця, який буде проводити діагностику. Також інформативну картину можна отримати, тільки маючи в розпорядженні сучасне обладнання. Більш докладне дослідження можна здійснити за допомогою апаратів, що підтримують об'ємний режим. Завдяки новим технологіям в області УЗД, лікарі отримують можливість діагностувати захворювання, які раніше можна було виявити тільки при хірургічному втручанні. Щоб провести якісне обстеження, потрібно не тільки врахувати перераховані вище фактори, а й вивчити заздалегідь актуальний прайс https://delta-med.com.ua/tsiny/ на сайті компанії. Це дозволить вибрати клініку, яка буде відповідати всім необхідним вимогам.

Порівняння УЗД та МРТ

МРТ, на відміну від УЗД, частіше застосовується в неврології. Ця технологія залишається особливо актуальною при обстеженні головного мозку. При цьому варто врахувати, що дані методи не є конкурентними, а, скоріше, доповнюють один одного. Крім того, існують і інші способи дослідження органів людини. До них відносять ФГДС, рентгенографію і комп'ютерну томографію.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
23.09.2021 14:17 523
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.