Як проходить процедура банкрутства ФОП

31.12.2022 в 20:16
695
Як проходить процедура банкрутства ФОП
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Щоб запустити цей процес, попередньо варто ознайомитися з основними умовами та етапами.

Щорічно чисельність кредитів, що видаються на території України, збільшується. Підприємці звертаються не лише до банків, а й до мікрофінансових організацій. Через несвоєчасне повернення боргу юридичні особи стикаються з безліччю обмежень (заборона на виїзд, проблеми з проведенням угод з нерухомістю, примусове списання коштів). І в деяких випадках єдине вірне рішення – це замовлена процедура банкрутства ФОП в ZKG.ua, реалізована за всіма правилами.

Основні умови банкрутства

Щоб запустити цей процес, попередньо варто ознайомитися з основними умовами:

  1. Обсяг заборгованості має перевищувати 195 тисяч гривень. Це число було визначено з урахуванням мінімальної заробітної плати за встановлений термін, а також деяких інших фактів.
  2. Виплати мають бути припинені близько двох-трьох місяців тому. Цей факт вважається основним доказом, що повернення коштів за кредитом неможливо виконати у повному обсязі.
  3. В наявності ФОП не має майна, яке можна було б використовувати для подальшого погашення заборгованості. Це має бути підтверджено документально.

У деяких випадках можуть бути запрошені інші докази, за допомогою яких підтверджується неплатоспроможність ФОП.

Як проходить процедура банкрутства ФОП

Основні етапи банкрутства ФОП

Щоб розуміти, як правильно діяти, потрібно вивчити основний перелік заходів та їх послідовність:

  • Попередньо варто підготувати заяву та документи, за допомогою яких підтверджується неплатоспроможність. Все це потрібно буде передати до суду.
  • На те, щоб перевірити всі документи, потрібно близько 5 днів. На підставі цих даних приймається рішення про те, чи буде відкрито справу про неплатоспроможність. Обов'язково призначається дата, коли проводитиметься попереднє засідання. Про це повідомляється і кредитор.
  • Обов'язково призначається і арбітражний керуючий. Саме цей професіонал контролюватиме весь процес, відстежуватиме ситуацію. Керуючий призначається автоматично.
  • Кредитору виділяється місяць для того, щоб підготувати основні вимоги. Щоб їх розглянути, суду надається 60 днів.
  • Виходячи з того, які саме вимоги було пред'явлено кредитором, розробляється план реструктуризації. На його реалізацію йде 5 років.
  • Якщо план, який був розроблений, не влаштовує певну сторону або боржник не виконує його, то запускається процедура банкрутства.

Щоб спростити процес банкрутства ФОП, слід залучати кваліфікованого юриста чи звертатися до компанії ZKG.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
31.12.2022 20:16 695
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.