Як слідкувати за шинами велосипеда та усунути пошкодження

29.08.2022 в 19:39
647
Як слідкувати за шинами велосипеда та усунути пошкодження
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Щоб завжди бути готовим до дороги, варто тримати шини велосипеда в ідеальному стані. Читайте, як їх доглядати та які проблеми можуть виникнути.

Мобільний та зручний транспорт, для якого фактично не існує заторів та проблем із дорогами — його обирають для пересування на роботу, навчання та у справах, а також просто для прогулянок. Щоб завжди бути готовим до дороги, варто тримати шини велосипеда в ідеальному стані. Подивіться, як їх доглядати та які проблеми можуть виникнути.

Прокол колеса: як запобігти та виправити

велосипеди

Перед тим, як виїжджати, перевіряйте тиск у шинах. Якщо відчувається непружна віддача або колесо візуально спущене, можна діяти за таким алгоритмом:

  1. Ретельно промийте шину. Видаліть пил та бруд водою, краще шлангом з напором. Так легше візуально визначати місце пошкодження.
  2. Знайдіть тріщину. Найчастіше прокол виникає через скляний уламок або цвях, які можуть застрягти у гумі.
  3. Спустіть повітря. Це необхідно для того, щоб зняти покришку та витягнути камеру.
  4. Визначте, де виходить повітря. Накачайте камеру — за характерним звуком ви почуєте місце проколу.

Далі після повного висихання наноситься гумова латка. Щоб не стикатися з такими проблемами у майбутньому, користуйтеся бутиловими шинами, які більш стійкі до проколів. Також є варіант заповнення камери рідкою герметичною рідиною — вона стає твердою у місці пошкодження, одразу запобігаючи спусканню.

Сучасні гравійні, шосейні та міські моделі обладнані міцними шинами — такі велосипеди у Чернівцях не бояться скляних уламків, але все ще чутливі до цвяхів. Відремонтувати товсті шини самостійно досить важко, але і витривалість їх краща.

Знос протектора: подовжуємо термін служби

шини велосипеда

Завадити цьому явищу неможливо. Вихід із ладу шини через повний знос протектора є нормальним, проте часто це трапляється раніше, ніж має за інструкцією. Ви можете вплинути на те, як скоро прийдеться обслуговувати колеса.

Як доглядати шини:

  • контролюйте навантаження;
  • підтримуйте оптимальний тиск;
  • дотримуйтесь режиму гальмування;
  • обирайте дороги у проїзному стані;
  • витримуйте діапазон температур.

Якщо ваші шини не призначені для зими — придбайте окремий набір. Зекономити не вийде — протектор вийде із ладу, і тоді потрібно буде вже дві пари камер. Також дотримуйтесь правил зберігання велосипеда.

Як продовжити термін служби шин

Не тисніть на бокову поверхню занадто сильно. Інструмент для зняття шини має бути без ріжучих країв. Підбирайте камеру до покришки за розміром — надмірне розтягування призведе до того, що вона лопне у будь-який момент. Також не забувайте мити шини, якщо на протекторі є бруд.

Слідкуйте за станом транспорту, доглядайте всі елементи, які відповідають за ваші комфорт та безпеку. І старі, і нові моделі потребують обслуговування. Підбирайте сучасні велосипеди на сайті магазину Allo з доставкою додому або в магазин — подовжуйте радість від нової покупки. Якісний догляд збереже функціонал та первинний зовнішній вид на роки!

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
29.08.2022 19:39 647
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.