Як вести щоденник бажань та цілей

12.08.2021 в 16:52
873
Як вести щоденник бажань та цілей
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Як вести блокнот цілей? Що писати в щоденник саморозвитку? Блокноти для записування ідей та цілей.
Хочете дотримуватися цілей, стати щасливішими і поліпшити відносини? Візьміть блокнот. Ми не жартуємо. Тим, кого цікавить саморозвиток, просто необхідно вести записи. При чому саме записи від руки, адже багато досліджень показують, що мозок сприймає письмо інакше, ніж мовлення або друкування на клавіатурі. Систематизувати і прояснити думки допоможуть оригінальні блокноти, заповнені певним чином.

Отже, що слід писати в щоденник бажань та цілей?
оригінальні блокноти
Джерело: gifty.in.ua

1. Приємні очікування

Вже саме передчуття радості від отримання того, що бажаєш, роблять людину більш щасливою. Отже, хоча б раз на тиждень будуйте плани, записуйте їх, а коли потрібно підзарядитися позитивом — відкривайте свій блокнот бажань та дивіться на те, що чекає попереду.

2. Свій прогрес

Хочете дізнатися свої сильні та слабкі сторони? Робіть прогнози, записуйте їх і порівнюйте з результатами. Це відмінний спосіб дізнатися, в чому полягають ваші природні здібності та у якому напрямку на шляху саморозвитку просуватися. Роблячи у блокноті замітки про свої почуття, очікування, уподобання тощо можна краще дізнатися себе і приймати більш обґрунтовані рішення.
оригінальні блокноти
Джерело: gifty.in.ua

3. Цілі

Всі знають, що повинні записувати цілі, але ніхто цього не робить. Зазвичай це відбувається не через лінь чи щось подібне, а через те, що люди ставляться до цього дуже серйозно і бояться. Не хвилюйтесь. Просто запишіть їх. У вас більше шансів довести до кінця те, що ви записали в блокноті.

Цілі можуть змінитися, це нормально. Але водночас записане допоможе сфокусуватися й приймати правильні рішення, коли ви застрягли. До речі, можна записати можливі перешкоди на шляху й потенційні способи їх усунення.

оригінальні блокноти
Джерело: gifty.in.ua

4. Ідеї

Багато великих людей вели записні книжки. Чому? Тому що ідеї рідко (а може й ніколи) не виникають просто так, з нічого. Вони розвиваються з плином часу, і цю еволюцію необхідно фіксувати й оформлювати. Інколи потрібно навіть встати серед ночі, щоб записати гарну ідею, яка спала на думку. Адже багатьом знайоме це почуття — прокинувся серед ночі з ідеєю, але не записав, а зранку вона просто забулася.

Неважливо, здається ідея гарною, поганою, або посередньою. Просто занотуйте це і подивіться свіжим оком через деякий час.

5. Тривоги та сумніви

Дослідження показують, що формулювання своїх турбот конкретними словами може заспокоїти людину й навіть підвищити продуктивність. Робочі проєкти не «відпускають» ще довго після того, як йдете з офісу? Перед тим, як піти, напишіть план, як з ними впоратися.
оригінальні блокноти
Джерело: gifty.in.ua

6. Все гарне, що з вами відбувається

Поруч з кожною позитивною подією дайте відповідь на питання «Чому це сталося?». Через певний час ви побачите глобальну картину щодо причин, які приводять до позитивних результатів.

7. Свою історію

Переосмислення життєвих подій в історію з нової точки зору може не тільки змінити те, як ви бачите своє життя, а й змінити вашу поведінку в майбутньому.

Ну що? Пора дістати свій блокнот?
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
12.08.2021 16:52 873
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.