Як видалити свій Телеграм-аккаунт правильно: корисні поради

19.04.2022 в 20:26
794
Як видалити свій Телеграм-аккаунт правильно: корисні поради
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Видалити свій Телеграм-аккаунт досить легко, вам потрібно виконати певні прості кроки, про які розкажемо в статті.

Телеграм є гарним місцем для спілкування або ведення власного каналу. Однак у питаннях безпеки цей месенджер викликає певний занепокоєння. Річ у тому, що відразу після встановлення Телеграм попросить у вас доступ до списку ваших контактів. Також месенджер збирає й інші дані про вас: інформацію про вашу IP-адресу та тип пристрою. До того ж цей месенджер може викликати певну залежність. Тому бажання видалити Телеграм цілком зрозуміле.

Підготовчий етап

Перш ніж прийняти таке важливе рішення, добре все обдумайте. Якщо це остаточно, тоді перед тим як видалити профіль Телеграм, збережіть всі аудіо, фото і відео, тому що при видаленні зникне весь контент, у тому числі листування. Однак, якщо ви створили свій власний чат, усі повідомлення там зберігатимуться. Якщо ви хочете позбутися і їх теж, доведеться зробити це вручну. Майте на увазі: функції відновлення немає, якщо ви вирішили усунути Телеграм, то це вже назавжди.

Самознищення профілю

Ви можете взагалі нічого не робити. Вам треба лише почекати пів року й обліковий запис відійде сам. Вся річ у тім, що Telegram має функцію самознищення. Якщо ваш обліковий запис не був активним шість місяців, система знищить його. Втім, шість місяців це не обов'язковий термін — ви можете вибрати, приміром, місяць або три й, таким чином, видалити профіль Телеграм ще швидше. Або, якщо ви хочете, щоб профіль «пожив» ще трохи, виберіть 1 рік в налаштуваннях. Для цього вам потрібно:

  1. Відкрити «Налаштування».
  2. Потім натисніть «Приватність та безпека».
  3. Натисніть «Видалити мій обліковий запис» і виберіть потрібний часовий відрізок.

Телеграм

Як видалити профіль Телеграм з комп'ютера?

Зробити це досить легко, вам потрібно виконати такі дії:

  1. Можна використовувати будь-який браузер, тут немає обмежень. Просто перейдіть за посиланням: https://my.telegram.org/delete та введіть номер телефону свого облікового запису.
  2. Вам прийде повідомлення з паролем, який потрібно ввести.
  3. З'явиться вікно, в якому потрібно вибрати опцію Deactivate account.
  4. Підтвердіть дію, вибравши Yes, delete my account.

На відміну від Фейсбуку можливості передумати тут немає. Якщо ви вирішили видалити Телеграм, пам'ятайте, що функції скасування у месенджера немає. Втім, за кілька днів ви знову зможете зареєструватися там на той самий номер.

Як видалити Телеграм-канал?

Тут також все легко: просто відкрийте свій канал і натисніть на його назву. У правому поверненні куті виберіть опцію «Ред.». Внизу меню натисніть на «Видалити канал». Потім натисніть кнопку підтвердження. Після цього канал буде вилучено. До речі, відновленню він теж не підлягає, як і обліковий запис.

Це можна зробити зі смартфона. Виберіть потрібний канал, натисніть на нього і тримайте досі, поки не вискочить меню. Виберіть там опцію «Видалити та підтвердіть».

Якщо ви все ще не впевнені й сумніваєтеся, що зможете видалити профіль Телеграм правильно, загляньте на сайт Vector Media, який належить Дар'ї Зарівній. Там ви знайдете докладну інструкцію, як це зробити.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
19.04.2022 20:26 794
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.