Яку краще обрати школу для дитини: державну або приватну?

07.09.2020 в 18:53
876
Яку краще обрати школу для дитини: державну або приватну?
Іллюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Cфера навчальних послуг змінила вектор розвитку. Батьки справді можуть обирати. Сьогодні ви не зобов’язані йти у школи за місцем проживання.
Здобуття освіти — важлива складова розвитку особистості. Є важливим максимально повно розвинути потенціал дитини, адаптувати її до нових умов, розвити творчі здібності, виявити нахили. У сьогоднішніх умовах ці позиції стали ключовими. Суспільству більше не потрібні слухняні діти, навчені ходити строєм. Вимога соціуму — креативність, здатність продукувати нові ідеї, спроможність швидкого пристосування під умови мінливого світу.

Ознаймитись з умовами вступу учнів до приватної школи молодших, середніх або для старших класів в Києві можна сайті Basis.kiev.ua.

Важливі речі для здобуття якісної освіти

Лише за останні десять років світ декілька разів кардинально змінювався. Шкільна програма не завжди встигає вчасно реагувати на зміни — це факт. А чи встигають за змінами викладачі? Нижче наведено основні критерії, які важливо враховувати при виборі навчального закладу.
  • Гнучка навчальна програма, яка відповідає вимогам сучасності та нахилам дитини.
  • Кваліфікований викладацький склад. Бажано — оптимальне поєднання досвіду викладання, володіння навичками навчання зі здатністю бачити індивідуальність кожної дитини.
  • Належна сучасна матеріально-технічна база. Оснащені лабораторії, простір для здорового дозвілля, комфортні класи для проведення занять.
На щастя, сьогодні сфера навчальних послуг змінила вектор розвитку. Батьки справді можуть обирати. Сьогодні ви не зобов’язані йти у школи за місцем проживання
приватна школа

На ряду з загальноосвітніми школами з’являються спеціалізовані, профільні, освітні заклади, навчальна програма яких заточена під окремі предмети: поглиблення фізики, математики, англійської, історії тощо. Це вже створює сприятливі умови для розвитку дитини.

До того ж останнім часом з’являються приватні школи, які намагаються поєднати в собі всі властивості для того, аби дитина могла отримати справді якісну, повноцінну та сучасну освіту.

Як вибрати та на що звернути увагу

Перш ніж обрати школу, є важливим оцінити критерії, про які зазначалося вище. Не соромтесь ставити питання керівництву. Не забувайте, навіть якщо йдеться про державну школу — ви клієнт і маєте право побачити заздалегідь, в яких умовах навчатиметься дитина, за якою програмою відбуватиметься навчання, хто буде вчителем.

Наполягайте на тому, що хочете оглянути клас, оцінити санітарно-гігієнічні умови, роздягальню, їдальню. Неодмінно поспілкуйтесь з педагогом. Спитайте думки дитини. Особливо цей аспект є актуальним, коли йдеться про малюків-першокласників та молодшу школу.

Справді важливо — у початкову школу ви йдете до вчителя

Вкрай важливо, аби відбулося порозуміння між вчителем та малюком. Решта критеріїв відходять на другий план.

Старша школа змінює все. Тут у першу чергу важливо оцінити навчальну програму та навчальний план. Переконатися, що вона відповідатиме нахилам дитини. Оцініть гармонійність навчального плану, аби навантаження було рівномірним. Промоніторте склад викладачів.

Приватна VS Державна

школа для дитини
Приватна школа сьогодні максимально втілює в собі всі перелічені вимоги. Профільні навчальні програми, адаптовані на комплексний інтелектуальний розвиток дитини. Ретельно підібраний викладацький склад. Потужна матеріально-технічна база. Комфортні класи, наявність простору для дозвілля та комфортних зон відпочинку, належні умови для занять спортом. Наявні сучасні лабораторії, оснащені сучасним обладнанням. Все це є важливим і для молодших, і для середніх, і для старших класів.

Але, крім того, приватна школа надає низку додаткових переваг.
  • Закрита територія, наявність охорони, цілковита безпека перебування.
  • Можливість зайняти дитину на весь день (творчі гуртки, спортивні секції, позапрограмна науково-дослідча діяльність).
  • Отримання якісної освіти, максимально заточеної під потреби окремої дитини.
  • Збільшення годин вивчення окремого предмету, (залежить від профільності закладу).
  • Можливість гармонійного розвитку інтелектуальних та фізичних здібностей.
  • На 100% дружній підхід до дітей.
Обираючи між державною та приватною школою важливо оцінювати всі ці аспекти, аби процес здобуття освіти став повноцінним, допоміг дитині розкритися та сформувати позитивний світогляд.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
07.09.2020 18:53 876
5.0 // 2
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.