Основні особливості і переваги публічних тендерних закупівель

20.04.2020 в 03:16
489
Основні особливості і переваги публічних тендерних закупівель
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Публічні тендерні закупівлі здійснюються не тільки державними органами влади, а й підприємствами, які їм підпорядковуються.
Останнім часом багато підприємців і просто зацікавлених людей чули таке словосполучення, як публічні закупівлі. Але поки ще не всі повністю розуміють, що ж вони собою являють?

Коротко і по суті, публічна тендерна закупівля, про які детально можна дізнатися на порталі SmartTender.biz, - це спеціальні закупівлі, що здійснюються не тільки державними органами влади, а й тими підприємствами, які їм підпорядковуються.

Особливості закупівель

Для того, щоб отримати доступ до всієї інформації, яка стосується державних закупівель, можна відвідати спеціальний портал SmartTender. Тут можна отримати максимум інформації.

Серед основних способів реалізації надпорогових закупівель, доступних на офіційному порталі Prozorro, можна виділити кілька основних:
  • Торги, які проводяться, повністю відкриті. В цьому випадку готувати пропозиції можуть різноманітні особи. Щоб всі майбутні торги відбулися, необхідно, щоб у них брали участь кілька учасників.
  • Конкурентний діалог. Даний метод, як правило, реалізується в разі, якщо у замовника немає певного досвіду стосовно закупівель. І саме тому виникає потреба в проведенні переговорів.
  • Процедура закупівель за допомогою переговорів. В цьому випадку в обов'язковому порядку оформляється і підписується договір. При цьому обов'язково проводять і переговори, які допоможуть досягти позитивного результату.
Основні особливості і переваги публічних тендерних закупівель

Чим привабливі публічні тендерні закупівлі?

Багато підприємців і підприємства, які раніше не стикалися з тендерними закупівлями, не розуміють, чим цей варіант привабливий. Щоб у всьому розібратися, слід звернути увагу на наступні переваги:
  • Повна прозорість. Всі тендери проводяться відкрито. І кожна людина, у якої є потреба, може отримати доступ до тендерів, а також інформації про них.
  • Мінімізація часових витрат. Оскільки всі документи представлені в електронному вигляді, це істотно спрощує процес. При цьому дуже важливо враховувати, що оформлення документів в електронному вигляді сприяє і тому, що людина заощаджує чималу кількість часу.
  • Відносно простий процес. Щоб отримати доступ до тендерів, а також отримати додаткову інформацію, слід скористатися інформацією, яка розміщена на офіційному порталі. При необхідності додаткові дані можна отримати, відвідавши відповідний розділ.
Насправді, все не так складно, як може здаватися на перший погляд. Достатньо почати і зовсім скоро підприємці зможуть отримувати свою вигоду, використовуючи тендерні закупівлі.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
20.04.2020 03:16 489
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.