Особливості ресор для напівпричепів

20.11.2022 в 22:46
469
Особливості ресор для напівпричепів
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Протягом останніх кількох років активно застосовуються ресори BPW, які пройшли певний процес модернізації та вдосконалення.

Щоб зробити перевезення нестандартних, великовагових або великогабаритних вантажів, слід скористатися ефективною спецтехнікою. І найчастіше застосовуються напівпричепи. Вибираючи цю техніку, слід звертати увагу на вантажопідйомність, ступінь надійності і стійкості. Основний елемент, який входить до складу напівпричепа – це підвіска. Від стану цього елемента залежить, наскільки довго функціонуватиме транспорт. Протягом останніх кількох років активно застосовуються ресори bpw, які пройшли певний процес модернізації та вдосконалення.

Які види підвісок для напівпричепів є?

Зараз до складу напівпричепів входять кілька видів підвісок:

  • Ресорні.
  • Пневматичні.

Кожна з них має свої особливості.

Ресорна підвіска

Саме ресорні підвіски застосовуються у разі, якщо спецтехніка застосовується для переміщення бездоріжжям, грунтовими дорогами. Саме якісні ресори для напівпричепів виступають як основа. З їхньою допомогою утримується вісь, яка входить до складу напівпричепа. При правильному виборі даного елемента можна забезпечити плавність ходу та прийнятний рівень безпеки установки.

На ресори підвіски припадає досить велике навантаження. Тому важливо постійно відстежувати стан цієї деталі, і навіть її цілісність. Але важливо розуміти, що цей елемент має деякі мінуси. Наприклад, ця підвіска відрізняється жорсткішою установкою. І якщо навантаження на підвіску буде занадто великий, то це може стати причиною швидкого руйнування.

Особливості ресор для напівпричепів

Пневматична підвіска

Перша модель була представлена ​​близько 35-40 років тому. І протягом останніх кілька років ця підвіска займає лідируючі позиції. Але важливо розуміти, що користуватись такими підвісками в екстремальних умовах не варто. Лише за якісним дорожнім покриттям можна забезпечити більш плавний хід. Якщо напівпричіп оснащений пневматичною підвіскою, її з'єднання з іншими елементами здійснюється за допомогою гумового компонента. Це знижує ймовірність негативного впливу коливань та вібрацій.

Вибираючи підвіски для напівпричепів, наприклад, на https://ressormarket.ua/uk/catalog/RessoryPolupritcepy/184?ProductSearch%5Bproduct_category_id%5D=184, слід звертати увагу не тільки на тип, але і якість виконання. Лише у випадку, що елемент обраний і встановлений правильно, це знизити ймовірність негативного впливу на інші компоненти і деталі системи. Напівпричепи - техніка, за допомогою якої можна виконувати транспортування різноманітних вантажів, що відрізняються вагою, конструкцією, комплектацією та габаритами. Щоб скористатися всіма перевагами цієї техніки, варто правильно вибирати модель.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
20.11.2022 22:46 469
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.