Перевезення лежачих хворих: особливості транспортування людей з обмеженими можливостями

10.06.2022 в 18:02
664
Перевезення лежачих хворих: особливості транспортування людей з обмеженими можливостями
Ілюстрація / Світлина: medical-car.com
Для перевезення лежачого хворого важливо подбати про те, щоб на кожному етапі його переміщення було забезпечено необхідний рівень безпеки та комфорту.

Перевезення лежачих хворих

Перевозити людину, яка внаслідок захворювання чи травми не може самостійно пересуватися — складне та відповідальне завдання. І щоб впоратися з нею, часто потрібна допомога професіоналів, які підкажуть, як транспортувати лежачого хворого без шкоди для його здоров'я. Однак безпосередня участь близьких також має велике значення, і підготовка до транспортування часто лягає саме на їхні плечі. Що ж необхідно знати сім'ям, яким належить перевезення літньої чи хворої людини?

Особливості перевезення лежачих хворих

До серйозних обмежень у пересуванні можуть призвести найрізноманітніші захворювання. Часто здатність ходити втрачають люди похилого віку, а також ті, хто переніс складне хірургічне втручання, серйозні недуги, травми. Залежно від причини, необхідно підібрати і найбільш вдалий варіант транспортування.

Medical Car

Фото: https://medical-car.com/kyiv/

Перевозити лежачого родича самостійно доводиться при виписці з лікарні додому, у разі потреби провести обстеження, а також у ситуаціях, коли сім'я приймає рішення тимчасово або постійно поселити хворого у спеціальному центрі, де надається догляд та реабілітація — пансіонат для людей похилого віку.

Для комфортного перевезення лежачого хворого важливо подбати про те, щоб на кожному етапі його переміщення було забезпечено необхідний рівень безпеки та комфорту. Для цього потрібне як спеціалізоване обладнання, так і допомога медиків. Для тяжкохворих людей обов'язково потрібна попередня консультація лікаря, який зможе оцінити стан здоров'я та дати рекомендації щодо транспортування.

На щастя, можливості, запропоновані сьогодні для таких людей, досить великі. Залежно від поточного стану людини, можна підібрати відповідний транспорт, обладнання, кваліфікованих лікарів. Головне — правильно розуміти потреби хворого та передбачити всі можливі варіанти розвитку подій.

Як вибрати транспорт та обладнання для перевезення

Поїздка в машині в лежачому положенні — не найкомфортніший захід. Особливо, якщо людина знерухомлена. І саме тому для перевезення лежачих хворих використовують спеціальні автомобілі, оснащені згідно з певними нормами та правилами. Так, в автомобілях, які використовують для цієї мети, встановлено додаткову амортизацію, яка значно знижує тряску в дорозі. Важливо звернути увагу на це до початку поїздки.

Medical Car

Фото: https://medical-car.com/perevezennya-lezhachih-hvorih-lviv/

Добором відповідного обладнання повинен займатися лікар. Існує стандартний набір — каталка, інвалідне крісло, для людей, які можуть сидіти, набір медикаментів, які можуть стати в нагоді в дорозі. Для тяжкохворих людей зазвичай використовують машини, обладнані всім необхідним для проведення реанімаційних заходів, зокрема апаратом ШВЛ.

Участь родичів та професіоналів у перевезенні хворого

Коли йдеться про транспортування лежачих хворих, важливо, щоб усі технічні моменти були довірені професіоналам. Так, лікар повинен постійно контролювати стан пацієнта, водій підбирати найбільш швидкий та комфортний маршрут. Головне завдання родичів — надати моральну підтримку. Необхідно заздалегідь підготувати хворого до майбутньої поїздки, зібратися та продумати всі важливі моменти, домовитись про своєчасне прийняття людини в лікарню/реабілітаційний центр або підготувати все до приїзду додому.

Важливий етап — перенесення лежачого хворого до машини і від неї — найкраще довірити професіоналам. Санітари знають, як донести людину від ліжка до автомобіля, доставивши йому мінімум дискомфорту. Крім того, у їхньому розпорядженні є обладнання, яке дозволяє здійснити це завдання досить легко.

Турбота про наших близьких — це обов'язок, який нам необхідно виконувати з любов'ю та терпінням. І звертаючись по допомогу до людей, які мають необхідні можливості та навички, ви можете перетворити поїздку на необтяжливу і безпечну пригоду навіть для лежачого хворого. Головне — підійти до питання відповідально та уважно.

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
10.06.2022 18:02 664
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.