При яких симптомах потрібно звертатися до ЛОРа?

26.04.2021 в 02:51
609
При яких симптомах потрібно звертатися до ЛОРа?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Отоларинголога варто відвідати в тому випадку, якщо ви відчуваєте дискомфорт в горлі, носі або вусі.
Лор – лікар, який лікує захворювання носової порожнини, горла, вух. Всі три області пов'язані між собою, мають схожі захворювання. Більш того, ці області найчастіше підвержені серйозним порушенням і проблемам. Захворювання може мати людина будь-якого віку, починаючи від дітей і закінчуючи пенсіонерами. Якщо є можливість, краще почути що скаже отоларинголог у Вінниці та інших містах, навіть для профілактики, щоб вчасно помітити проблемі органи та пролікувати їх.

Причини для відвідування ЛОРа

Ось причини, за якими краще звернутися до лікаря відразу, щоб захворювання не перейшло на більш серйозну стадію. Крім того, отоларинголога варто відвідати в тому випадку, якщо ви відчуваєте дискомфорт в горлі, носі або вусі. Популярні причини, при яких людина повинна записатися на огляд до лікаря:
  1. Утруднення дихання.
  2. Дискомфорт, больові відчуття.
  3. Хриплість у голосі.
  4. Відсутність нюху.
  5. Почервоніння.
  6. Часті захворювання (бронхіт, ангіна і т.д.).
  7. Зміна голосу.
  8. Проблеми зі слухом.
Якщо навіть немає нічого страшно, все одно консультація спеціаліста не завадить, тож не зволікайте, якщо у вас хоча б один симптом присутній.

Хвороби, які ЛОР лікує

Захворювання, пов'язані з носом, горлом, вухами:
  • Ангіна.
  • Бронхіт.
  • Отит.
  • Аденоидит.
  • Риніт.
  • Гайморит.
  • Фарингіт.
  • Сірчані пробки.
  • Хриплость голосу.
  • Ломка голосу (період, коли голос змінюється).
При яких симптомах потрібно звертатися до ЛОРа?
ЛОР також займається лікування травм, які пов'язані з перерахованими вище органами. Якщо маленька дитина ненароком отримала травму, батьки повинні обов’язково відвести її до ЛОРа. Доктор проведе терміновий огляд, усуне проблему, дасть рекомендації, пропише ефективні ліки або препарати. Також  отоларинголог може провести огляд вагітних, працівників, студентів. Часто ЛОР проводить профілактичні огляди, щоб дати якусь довідку й упевнитися, що людина здорова і йому можна займатися певною діяльністю. Без огляду ЛОРа, деяких співробітників можуть не прийняти до роботи, тому що профілактична діагностика – важливий етап, довідка в особовій справі обов'язкове. Схожа ситуація виходить у студентів, їх теж оглядають в університеті / коледжі.

Підсумки

При виникненні будь-яких проблем, краще відразу звертатися в ЛОРа. Професійний доктор зможе незабаром виправити ситуацію і вилікувати пацієнта. Найголовніше – правильно вибрати отоларинголога, щоб він мав досвід в роботі та зміг надати якісні послуги.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
26.04.2021 02:51 609
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.