Проєкт «Чарівний світ.UA» ― амбітні плани щодо української міфології

17.10.2020 в 10:47
461
Проєкт «Чарівний світ.UA» ― амбітні плани щодо української міфології
Проєкт «Чарівний світ» / Світлина: facebook.com/charivnyjsvit
Мета проєкту ― збереження та популяризація української міфології, включення її в національний та світовий культурний контекст.
Що ми знаємо про українську міфологію? Як виглядають чарівні істоти, в яких вірили наші пращури? Які наші улюблені мульт- і кінофільми з українськими міфологічними істотами?

Ці та інші запитання примушують нас постати перед очевидною проблемою: українська міфологія напівзабута і майже не візуалізована. Ми краще знаємо грецьких чи скандинавських богів і духів, аніж власних, українських.

Можна бідкатися, а можна почати змінювати ситуацію не словом, а ділом. Цим і займається проєкт «Чарівний світ.UA». Його мета ― збереження та популяризація української міфології, включення її в національний та світовий культурний контекст, створення нових сенсів і змістів.

Наприкінці жовтня завершився перший етап проєкту ― розробка навчально-розважального мобільного додатку з доповненою реальністю (AR), орієнтованого на дитячу та підліткову аудиторію, за підтримки Українського культурного фонду. Над його створенням працювали кращі ілюстратори, програмісти, письменники і артисти України.

Але «Чарівний світ.UA». має набагато грандіозніші плани ― побудувати платформу для дослідження, діджиталізації та популяризації української міфології в Україні та всьому світі. Адже в української міфології величезний потенціал ― вона одна із найбагатших у світі. Ось лише декілька із багатьох можливих ідей, як можна використовувати скарби нашої міфологічної спадщини.

Кіно

Мультфільми, фільми, серіали… Величезний об’єм нового, неопрацьованого, автентичного і дуже цікавого матеріалу у той час, як голлівудські сюжети і герої практично вичерпали себе. Від добрих дитячих анімованих казочок до блокбастерів рівня «Гри престолів»― неоране поле можливостей.

Література

Яскраво ілюстровані книжки, розмальовки, навчальні і розвивальні збірники для дітей різного віку, пригоди і містика для підлітків і дорослих, міфологічні комікси з сюжетами, що постійно тримають у напрузі ― українська міфологія ідеально пасує майже всім жанрам і видам літератури.

Настільні ігри та іграшки

Настільні ігри міфологічної тематики, м’які іграшки, іграшки-фігурки, пазли, конструктори ― все це чекає на нових героїв.

Комп'ютерні ігри

Абсолютно нові сюжети, багатовимірні світи, різноманітні унікальні персонажі, які представляють різні архетипи ― такі ігри стануть популярними у всьому світі.

Туризм

Міфічні персонажі можна використовувати як маскоти регіонів, активно застосовувати їх у туристичному маркетингу, для зйомки промовідео, що розповідають про нашу країну і заохочують її відвідати. Вони також можуть приваблювати туристів самі по собі своєю яскравою легендою, як ірландські лепрекони чи норвезькі тролі. А відтак з цього випливає наступний пункт.

Сувеніри

Це можуть бути не лише туристичні сувеніри, які продають в аеропортах чи туристично привабливих місцях. Це також різноманітні канцтовари, одяг, посуд тощо із зображенням міфологічних героїв, особливо якщо вони будуть втілені в муль-і кінофільмах.

Дізнатися більше про проєкт і завантажити мобільний додаток можна на сайті Чарівний світ.UA.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
17.10.2020 10:47 461
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.