Розбудова Львова й проблеми сталого розвитку

13.10.2021 в 13:46
352
Розбудова Львова й проблеми сталого розвитку
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Застарілі інженерні мережі, нерозвинена соціальна інфраструктура, незрозуміла вартість енергоносіїв — вкрай важливі проблеми Львову.
Необхідний єдиний і комплексний підхід до розбудови Львова та впровадження реформ. Застарілі інженерні мережі, нерозвинена соціальна інфраструктура, незрозуміла вартість енергоносіїв — ось вкрай важливі проблеми, які порушує депутат Львівської міської ради, журналіст Антін Борковський. Докладніше далі. 

Інженерні мережі та каналізування: чому не можна зволікати

Каналізаційна інфраструктура Львова функціонує у постійному аварійному режимі. Переважна більшість мереж і колекторів були побудовані десятки років тому й вже давно вичерпали експлуатаційний ресурс. Якщо й надалі ігнорувати цю проблему, то за рік-два місто можуть очікувати великі проблеми у сфері водопостачання, повідомляють Львівські новини від Еспресо.Захід.

Значна частина насосного обладнання потребує заміни. Серед мереж транспортування стічних вод в експлуатації є каналізаційні колектори, побудовані понад півстоліття!

В аварійному стані знаходяться колектори, побудовані у 50-80-х роках із залізобетонних конструкцій і без захисного покриття. Невідомо, скільки ще несанкціонованих врізок витримають надалі інженерні мережі міста.

Проблеми соціальної інфраструктури

Все більш гостро постає проблема соціальної інфраструктури. Особливо це стосується реконструкції та будівництва дитячих садочків та шкіл. Спостерігається значний перекіс у бік будівництва нового житла й закономірне відставання інфраструктурних сегментів не тільки у мікрорайонах новобудов, але й в старих районах міста.

Сьогодні навіть продати квартири на досить конкурентному ринку без гарантій забезпечення дитсадком та школою стає все складніше. Існує гостра потреба в оновленні й модернізації неефективної муніципальної інфраструктури. Можливо, варто передбачити співфінансування чи інші сукупні форми участі забудовників у зведенні об’єктів інфраструктури.
Проблеми соціальної інфраструктури у Львові

Зимовий сезон та розрахунки за енергоносії

Найскладніша й нагальна проблема — стосовно вартості енергоносіїв для усіх категорій споживачів у зимовий сезон. Тарифи на теплову енергію та комунальні послуги наразі встановлюватимуть органи місцевого самоврядування. Проте, й досі невідомо хто, як та скільки має платити за опалення. 

Малий та середній бізнес мусить сплачувати повну вартість, але з яких статків. Та чи взагалі не доведеться декому закривати підприємства. Достеменно не визначені видатки на опалення для комунальних установ — закладів освіти й медицини. До того ж, невідомо, наскільки холодною буде ця зима, і чого очікувати нам усім.

Це системні проблеми, отже, саме депутатам міської ради необхідно порушувати їх перед урядовими структурами й розв’язувати у законодавчому колі.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
13.10.2021 13:46 352
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.