Що таке кодування від алкоголю?

30.11.2021 в 19:32
399
Що таке кодування від алкоголю?
Ілюстрація / Світлина: з відкритих джерел
Співробітники наркологічного центру «Детокс+» надають ефективну допомогу при лікуванні алкоголізму та відкривають нові орієнтири у житті для клієнтів
Алкоголізм — захворюванням, яке характеризується зміненим сприйняттям спиртних напоїв, а також патологічним потягом до них. Багато хто, хто стикається з цією проблемою та необхідністю лікування, звертаються до кодування. Воно вважається надійним, простим та доступним за вартістю варіантом. Але позитивний ефект гарантовано лише у тому випадку, коли кодування входить до комплексної програми реабілітації залежних від алкоголю.

Кодування класифікується як «заборонна методика» протистояння залежності від спиртного. Її сутність полягає в тому, що людина на деякий час перестає вживати спиртні напої, але через страх тяжкої хвороби або смерті. При цьому психологічні проблеми, що послужили причиною виникнення залежності, як і потяг до алкоголю, не зникають, якщо не звертати на це окрему увагу.

Медикаментозне кодування від алкоголізму в Києві полягає у зміні перебігу обмінних процесів в результаті введення в організм пацієнта спеціальних речовин, що пригнічують вироблення печінкою ацетальдегідрогенази, що перетворює ацетальдегід, що утворюється при розкладанні етанолу, в вуглекислий газ і воду.

Завдяки цьому після вживання спиртного оцтовий альдегід потрапляє у кровотік, що провокує тяжкі симптоми отруєння. Кодуюча речовина вводиться в організм алкозалежного різними шляхами, в тому числі у вигляді імплантату або простого уколу.

Чи є ефективним кодування від алкоголізму?

Як самостійний метод, кодування не завжди має хорошу ефективність у зв'язку з тим, що воно засноване на забороні, причому тимчасовій. Не дивлячись на те, що кодування від алкоголізму по ціні цілком доступне, його дієвість буде краща, якщо:
  • залежний ухвалив рішення припинити вживання, а не просто вирішив перепочити і все залагодити. Без цього зриви неминучі, та з кожним разом стають все жорсткішими.
  • залежний паралельно проводить роботу над собою, повертається до особистісного розвитку, напрацьовує навички самостійної підтримки тверезого образу життя.
кодування від алкоголізму
Співробітники наркологічного центру «Детокс+» надають ефективну допомогу при лікуванні алкоголізму та відкривають нові орієнтири у житті для своїх клієнтів. У боротьбі з патологічною залежністю кодування поєднується з психотерапевтичними методами та комплексною фармакологічною терапією, що дозволяє долати спровоковані цим захворюванням труднощі.

Зі зловживанням спиртним можна і потрібно боротися, і краще, якщо цьому будуть допомагати компетентні спеціалісти клініки «Детокс +».
 
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
30.11.2021 19:32 399
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.