Сімейний юрист: коли потрібні його послуги?

17.11.2022 в 17:33
440
Сімейний юрист: коли потрібні його послуги?
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
До професійного сімейного юриста слід звертатися у кількох випадках.

Основна відмінність сімейних суперечок полягає в тому, що вони мають відношення до практично кожної людини. Адже на певному етапі виникає потреба в оформленні шлюбного договору, у розділі майна (після розлучення або у шлюбі), у розлученні, у визначенні місця проживання дітей та порядку спілкування з ними, інше. Простій людині розібратися у всіх цих тонкощах проблематично. Тому на допомогу йому приходить сімейний юрист, який добре розуміється не тільки на тонкощах законодавства, а й у психології.

Які питання найчастіше вирішує сімейний юрист?

До професійного сімейного юриста на https://www.malyk.com.ua/ слід звертатися у кількох випадках.

Стягнення аліментів

Відповідно до чинного законодавства обидва батьки повинні утримувати дитину до того моменту, поки їй не виповниться 18 років. У деяких випадках зміст продовжується до 23 років. Відбувається це, якщо дитина продовжує власне навчання.

Виплата аліментів не має відношення до розлучення. На аліменти один із подружжя може подати у разі, якщо другий не проживає з дитиною. Якщо виплата добровільно не здійснюється, то залучається сімейний юрист.

Фахівець може допомогти у таких справах:

  • Детальний аналіз ситуації, що склалася, а також облік усіх важливих аспектів.
  • Збір та підготовка необхідної документації, передача їх у відповідні організації.
  • Пошук найпривабливішого рішення.
  • Забезпечення захисту інтересів дитини, одного з подружжя.

Додатково можна розраховувати на отримання кваліфікованої консультації з питань, які є.

Сімейний юрист: коли потрібні його послуги?

Особливості поділу майна під час розлучення

Ще одне важливе питання, яке виникає у процесі розлучення, — це поділ майна. На жаль, лише деякі сімейні пари можуть відшукати правильне рішення та мирно все врегулювати. У решті випадків варто залучати адвоката, юриста.

Багато сімейних пар під час розлучення відмовляються від мирного вирішення проблеми. І в цьому випадку шлюб розривається у судовому порядку. Щоб отримати очікуваний результат, потрібно правильно і своєчасно підготувати документи. Самостійно впоратися із цим, не маючи необхідного досвіду, — проблематично.

Сімейний юрист — фахівець, який здатний вибрати найбільш раціональне рішення в ситуації, що склалася. Саме тому дуже важливо відповідально підходити до вибору професіонала. Обов'язково потрібно перевіряти не лише ліцензії, що дозволяють законно діяти, а й вивчати відгуки, які є у мережі. Гарний вибір — адвокат Малик Олександр Володимирович. Зв'язатися з ним можна зателефонувавши (096) 109-76-08 або (050) 105-33-11. 

Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар Nikolis Николай Лисов / Nikolis
Журналист GolosInfo
17.11.2022 17:33 440
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.