Усе про японський омлет тамаго

21.10.2021 в 19:47
603
Усе про японський омлет тамаго
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Не дивлячись на те, що в Японії тамагоякі майже не поступаються за популярністю рису, вигадали цю страву зовсім нещодавно.
Усі, хто любить японську кухню, хоч раз зустрічали в меню азіатських ресторанів омлет тамаго (тамагоякі). Якщо ж ви ще не встигли з ним познайомитись — радимо замовити доставку суші на сайті KAIFUI SUSHI і виправити це якнайскоріше. Підказка: найбільше ролів з омлетом тамаго знаходиться в розділі “Запечені роли”.

Як з'явилась страва?

Не дивлячись на те, що в Японії тамагоякі майже не поступаються за популярністю рису, вигадали цю страву зовсім нещодавно — у другій половині XIX століття. Усе тому, що до XVIII японці взагалі не вживали яйця, оскільки вони були занадто дорогим продуктом. Крім того, інші інгредієнти страви (рисове вино мірін, соєвий соус та цукор) також були недешевим задоволенням.

Ситуація змінилася у 50-х роках минулого сторіччя, коли Країна висхідного сонця поновила дружні стосунки з Америкою. Саме тоді яйця перестали бути дорогим дефіцитним продуктом і дозволити собі їх купити зміг майже кожен японець.

В яких стравах можна зустріти Тамаго?

Найчастіше тамагоякі кладуть у суші та роли. Все тому, що він добре підходить до м’яса, риби, овочів та норі. Крім того, рис для суші, поєднуючись з омлетом тамаго, розкриває свій смак абсолютно по-новому.

Також, тамагоякі можна куштувати як окрему страву. Подають цей омлет з найрізноманітнішими азіатськими соусами, але найчастіше — з соєвим і теріякі.

Як приготувати Тамагоякі?

японський омлет тамаго

Японці зазвичай смажать свої омлети на великих квадратних сковорідках з низькими бортиками. На такій пательні легше згортати омлети в рулет та наповнювати їх начинкою. Якщо у вас немає такої сковороди, то можна використовувати звичайну сковорідку для млинців.

Для приготування знадобиться:

  • 5 яєць;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 2 столових ложки рисового вина мірін (можна замінити білим сухим вином);
  • 0,5 столових ложок соєвого соусу;
  • рослинна олія для смаження омлету.
З інгредієнтами все зрозуміло, починаємо готувати!

Приготування:

  1. Спочатку потрібно розбити яйця в глибоку посудину і збити їх до однорідної консистенції, але слідкуйте, щоб не утворилась піна.
  2. Далі додайте до яєць вино, цукор, сіль, соєвий соус та перемішуйте до моменту розчинення цукру.
  3. Після цього змастіть пательню рослинною олією, розігрійте її та вилийте кілька ложок яєчної суміші. Як тільки верх омлетного млинця просмажиться, згорніть його рулетом.
  4. Далі вилийте наступну порцію яєчної суміші й коли вона просмажиться — загорніть млинець поверх попереднього рулету. З наступним млинцем зробіть так само. Один рулет омлету складається з трьох шарів млинців.
Коли вже всі рулети будуть готові — можна переходити до подачі. Для цього поріжте кожен рулет на декілька шматочків та подавайте до столу разом з імбиром та дайконом.

Приємного апетиту!

А якщо ваших кулінарних здібностей не вистачить, щоб приготувати смачний омлет тамаго, то не впадайте у відчай! Команда Кайфуй Суші Тернопіль приготує усе за вас! Заходь на наш сайт або телефонуй нам за номером 068 818 0080 і замовляй доставку суші з найсмачнішим японським омлетом!
 
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
21.10.2021 19:47 603
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.