Відпочинок в Бердянську: клімат, море, розваги

04.04.2019 в 20:07
595
Відпочинок в Бердянську: клімат, море, розваги
Фото: з відкритих джерел
Які кліматичні умови в цьому регіоні, та що необхідно включити до програми, щоб відпустка запам'яталась надовго?
Курорти Азовського моря якнайкраще підходять для українських туристів: близько розташовані, пропонують велику кількість розваг, доступні ціни на житло та послуги. Серед усіх варіантів, Бердянськ стоїть осібно і є найпопулярнішим (багато в чому завдяки розвиненій інфраструктурі) курортним містом Азова. Які кліматичні умови в цьому регіоні, та що необхідно включити до програми, щоб відпустка запам'яталась надовго?

Як дістатися до Бердянська з Харкова?


Бердянськ — великий транспортний вузол, тому в будь-яку пору року, і вже тим більше в літній сезон, транспортне сполучення добре налагоджене. Але для харків'ян оптимальним варіантом є автобус Харків — Бердянськ https://www.birand.com.ua/avtobus-harkov-berdyansk/. По-перше, це комфорт, причому це стосується не тільки м'яких крісел і системи клімат-контроль у салонах, але і процесу бронювання і оплати квитків. Для замовлення місця достатньо дзвінка, а сплатити можна безпосередньо при посадці в автобус.

Кліматичні особливості

Відпочинок в Бердянську
Середня температура повітря в Бердянську коливається в районі відміток від +24 до +30С, але внаслідок легких вологих бризів, повітря залишається свіжим і прохолодним. М'який клімат підходить і зовсім юним мандрівникам, людям з патологіями серця, які важко переносять спеку, та іншими захворюваннями. Дощі бувають рідко і не тривалий час, тому шансів, що під час відпустки буде погана погода — малі. Крім того, прогулянки будуть корисні і в похмурі дні.

Узбережжя Бердянська багато на лікувальні грязі (за своїм складом не поступаються грязям Мертвого моря). У їх складі є солі, бром, йод, і ще десятки інших елементів, використання яких дозволяє покращити стан шкірі та поліпшити самопочуття.

Морське повітря насичене йодом, озоном, ароматом степових трав, а це не тільки приємно для нашого нюху, але і здоров'я: фітонциди вбивають хвороботворні бактерії, а також сприяють нормалізації роботи органів дихальних шляхів.

Азовське море вважається одним із самих дрібних у світі, і це накладає певні обмеження для любителів дайвінгу, однак, ця особливість тільки збільшила число відпочиваючих з дітьми, а також для тих шанувальників морського відпочинку, які хочуть розпочати сезон якомога раніше. Завдяки невеликій глибині море прогрівається значно швидше, ніж, наприклад, в Чорному морі, і дозволяє довго купатися без побоювання переохолодження.
Відпочинок в Бердянську
Щоб відчути красу відпочинку в Бердянську, можна просто скупатися в морі і прогулятися по набережній, а щоб «включити» всі почуття на максимум і побачити незабутні краєвиди, необхідно додати в програму вашого відпочинку кілька обов'язкових елементів:
  • риболовля на світанку. Мало того, що світанки в Бердянську — захоплююче видовище, так і улов не змусить себе чекати.
  • відвідайте аквапарк «Мис Доброї Надії», дельфінарій «Немо» і зоопарк «Сафарі».
  • вирушайте вглиб Бердянської коси і насолоджуйтесь красою, яку створила природа.
Тиша і простір — найкращій спосіб перезавантаження.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
04.04.2019 20:07 595
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.