Зубні протези — оптимальне рішення при втраті зуба

28.06.2018 в 15:31
1254
Зубні протези — оптимальне рішення при втраті зуба
Иллюстрация / Фото: из открытых источников
Перш ніж зробити вибір методу протезування, необхідно проконсультуватися з лікарем, кожен тип установки володіє певними особливостями
Стоматологія ХХІ століття вдосконалюється з кожним днем, за рахунок чого вона здатна вирішити практично будь-яку проблему, що стосується захворювань зубів або їх втрати. Зубні протези можуть бути двох видів — знімні або незнімні. Перший тип протезів найчастіше застосовується в разі втрати більшої кількості зубів в ротовій порожнині. Дані конструкції фіксуються на ясна за допомогою спеціально призначених пластин. що володіють анатомічною формою зубного ряду. Практичність їх використання в тому, що їх можна зняти абсолютно в будь-який потрібний момент.

Незнімні протези більш актуальні в тому випадку, коли втрачено один або декілька зубів. Проте, сучасні технології дозволяють встановлювати незнімні протези навіть в разі, коли в ротовій порожнині вже немає жодного власного зуба. Встановити, зняти або замінити стаціонарний протез можна тільки за допомогою стоматолога.

Перш ніж зробити вибір на користь того чи іншого методу протезування, необхідно проконсультуватися з лікарем, так як кожен тип установки володіє певними показаннями і протипоказаннями. При цьому, різні види протезів відрізняються міцністю, довговічністю, якістю, естетикою зовнішнього вигляду і т.п. На сайті posmishka-dent.com.ua можна знайти безліч корисної інформації по кожному методу протезування і оцінити їх ефективність.

Знімні протези: особливості

Знімні протези можна розділити на дві категорії
  1. умовно-знімні — можна носити тривалий період, не знімаючи. До такого виду протезів відносяться конструкції на імплантатах;
  2. повністю знімні — слід кожен раз знімати перед сном. Такі протези не вимагають установки імплантатів. Вони в фінансовому плані дещо дешевше, в порівнянні з попередніми, але як раз така низька ціна обумовлюється мінусом — потреба знімати протези на ніч. Утримуються подібні конструкції на зубному ряду за рахунок їх м’якої і еластичної конструкції, котра щільно притискається до ясен;
  3. протези з балочною фіксацією — даний спосіб протезування є з'єднанням усіх імплантатів між собою за допомогою пластини, на яку фіксується протез. Подібна пластина дозволяє правильно розподілити навантаження на ясна, тим самим уникнути больових та інших неприємних відчуттів;
  4. з кулястим кріпленням — імплантат обладнується кулястим кріпленням, яке на протезі з'єднуються з певним «гніздом». Дані системи з легкістю знімаються і так же легко надягаються. Але при цьому, з плином часу кріплення мають властивість розхитуватися і послаблюватися.
зубні протези

Незнімні зубні протези: основні характеристики

Особливість цього типу протезів в тому, що після їх установки виникає відчуття новопридбаних власних зубів, які протримаються досить тривалий період і стануть достойною заміною втраченого зубного ряду.

Різновиди:
  • мікропротези (вініри, люмініри, вкладки);
  • коронки (керамічні, металеві, металокерамічні);
  • протези на імплататах (з гвинтовим і цементним кріпленням), на мікрозамках і т.п.
     
Вибір потрібного типу протезування це більше вибір стоматолога, ніж пацієнта, так як установка певного типу протезів залежить від величезної кількості чинників: вік людини, стан її здоров’я. анатомічні особливості зубного ряду и багато іншого. Але в будь-якому випадку, своєчасне і правильне здійснення техніки установки протезів дозволить вирішити абсолютно любу проблему.

Найголовніше в даному випадку вибрати надійного, уважного і досвідченого стоматолога, який зможе підібрати максимально безпечний і ефективний вид установки потрібної конструкції, зберегти здоров'я і красу посмішки свого пацієнта.
Интересные новости всегда под рукой в нашем Telegram-канале
Аватар nomid Дмитрий Вовчок / nomid
Главред GolosInfo
28.06.2018 15:31 1254
0.0
Комментарии: 0
Войдите, чтобы оставить комментарий.